Чет муабети (ти реков-ми рече)

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Ама боли... колку и да барам некоја смисла во сето тоа... боли и не поминува.
Можеби за прв пат во животот се чувствувам неспособна да простам и неспособна да ги пуштам нештата да бидат такви какви што се и незнам што да правам, незнам како да се одмаздувам а имам голема потреба да одмазда...
Имам потреба да уништам нешто и се плашам дека на крај само ке се унштам себе.
Посакувам да бев посилна и попаметна, да бев поладна и да умеев да вратам на ист начин.
На Чет тука ќе продолжам, зашто сакам јавно да пишувам, бидејќи за некои ствари не треба да се ќути и треба сите да знаат.
Знам дека боли кога ќе си предаден од најблиските луѓе ... мене тоа ми се дешаваше периодов (уште ми се дешава, ама сега имам позитивна сила кога ќе добијам поддршка од вистински пријатели кои ме разбираат).
Има 2 особи тука на форумов, прееска им посветив песна за нив.
Вчера си бев со друштво зборев за проблемите (и од форумов имам повеќе блиски личности што ми ја знаат ситуацијата моја), и увидов дека не е ништо страшно всушност, туку дека се' е до самите себе си, ако си сфатиш некоја ситуација пресериозно и се преокупираш со таа ситуација, само самата на себе ќе си наштетиш.

Ти си најбитна, не си штети самата на себе, туку е*и им матер на штетниците ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: corki and Priroden

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
На Чет тука ќе продолжам, зашто сакам јавно да пишувам, бидејќи за некои ствари не треба да се ќути и треба сите да знаат.
Знам дека боли кога ќе си предаден од најблиските луѓе, мене тоа ми се дешаваше периодов (уште ми се дешава, ама сега имам позитивна сила кога ќе добијам поддршка од вистински пријатели кои ме разбираат).
Има 2 особи тука на форумов, прееска им посветив песна за нив.
Вчера си бев со друштво зборев за проблемите (и од форумов имам повеќе блиски личности што ми ја знаат ситуацијата моја), и увидов дека не е ништо страшно всушност, туку дека се' е до самите себе си, ако си сфатиш некоја ситуација пресериозно и се преокупираш со таа ситуација, само самата на себе ќе си наштетиш.

Ти си најбитна, не си штети самата на себе, туку е*и им матер на штетниците ;)
Знам мила, ама се работи за многу блиска личност, надвор од форуми и такви ствари, за семејство, за некој со кој си бил поврзан многу.
...
Знам дека треба прво на себе да мислам. Тоа и сакам да го сфатам, дека јас морам да си бидам најбитна, дека морам пред се да се борам за себе, а и така ке направам, после еден тон пролиени крокодилски солзи најверојатно ке ми олесни и ке имам сила повторно да еволуирам во некоја посилна верзија од мене.

Но се прашувам зошто мора да се случуваат такви нешта? Зошто е толку тешко да си искрен? Каква им е совеста на таквите не ми е јасно? До кога ке морам да се челичам, до каде ке оди сето ова?
На крајот на краиштата не сакам да сум силна личност, само сакам да сум среќна и да живеам во мир, покрај искрени луѓе.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki and Beauty&Beast