Чет муабети (ти реков-ми рече)

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
јадете бурек :)
1441549558_21.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and Pica pica

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Има правила и за тие работи. Кога примаат гол топката мора да биде подадена од центар, ама разликата од фудбал е што само твоите играчи мора да се во твојата половина додека во фудбал мора сите да се на својата половина.
Тоа со пасивниот напад и мене ми е безвезно правило и подобро би било ко во кошарка со лимит на семафор ама не е толку многу и злоупотребувано. За нападите си треба и креативност, ама се сведува на тоа да се навлече одбраната на едно место или скроз да се развлече.
Шесте метри си се добро на правени, замисли да ја нема таа зона и ќе биде нешто ко америчконо рагби со топката во гол ќе влегуваат и ќе се сведе спортот чисто на физичка сила.

Не е тоа аргумент кој може да се употреби за постоење на забранета зона, пошто имаш примери од фудбал па и хокеј каде што нема таква зона, тоа не значи дека во фудбалот све се базира на физичка сила, напротив во ракометот е повеќе битна гола физичка сила, самото постоење на линија налага физички да се запре играта на неа а тоа се постигнува со сила, ако нема линија ќе трчаат наоколу како во фудбалот и нема да им треба сила, се гураат на тоа линијата за да дојдат до позиција се фаќаат за бутови и гзови (извесна хомоеротска црта тука се назира :zelen, ок реално далеку е тоа од ватерполо или борење како ултимејт геј спортс) али тоа е тоа во основа мала улога игра креативноста тука, кажи по колку исти комбинации и шутови има на еден меч? да речам 100 не би претерал...додуша неам гледано нешто многу утакмици ама тоа што гледав беше екстремно досадњикаво и предвидливо.

Тука се и самите физиономии на играчите, дебели, смешни и со фаци кои би гарантирале прием во било кој завод за лица со извесни тегоби :rofl
Еве сега гледам на вики и шо ќе видам, ова е настрана од муабетот ама пазете маќедоња освоила злато на ОИ во 1972, ова е некој спортски еквивалент на ничета македон...
https://mk.wikipedia.org/wiki/Машка_ракометна_репрезентација_на_Македонија

Case in point
borko_2.jpg

Naumce_Mojovski.jpg

DSC_7240_resize.jpg

dimovski1.jpg

metalurg-9.jpg

Краток гугл срч со десен клик на имињата ги дава овие ликови. И тоа пази, ова не се типови кои играат рекреативно некаде, се собираат во недела зад зграда, ова се професионалци кои играат на врвни такмичења!
Којзнае шо има по пониски лиги, 200 килаши :rofl

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не е тоа аргумент кој може да се употреби за постоење на забранета зона, пошто имаш примери од фудбал па и хокеј каде што нема таква зона, тоа не значи дека во фудбалот све се базира на физичка сила, напротив во ракометот е повеќе битна гола физичка сила, самото постоење на линија налага физички да се запре играта на неа а тоа се постигнува со сила, ако нема линија ќе трчаат наоколу како во фудбалот и нема да им треба сила, се гураат на тоа линијата за да дојдат до позиција се фаќаат за бутови и гзови (извесна хомоеротска црта тука се назира :zelen, ок реално далеку е тоа од ватерполо или борење како ултимејт геј спортс) али тоа е тоа во основа мала улога игра креативноста тука, кажи по колку исти комбинации и шутови има на еден меч? да речам 100 не би претерал...додуша неам гледано нешто многу утакмици ама тоа што гледав беше екстремно досадњикаво и предвидливо.

Тука се и самите физиономии на играчите, дебели, смешни и со фаци кои би гарантирале прием во било кој завод за лица со извесни тегоби :rofl
Еве сега гледам на вики и шо ќе видам, ова е настрана од муабетот ама пазете маќедоња освоила злато на ОИ во 1972, ова е некој спортски еквивалент на ничета македон...
https://mk.wikipedia.org/wiki/Машка_ракометна_репрезентација_на_Македонија

Case in point
borko_2.jpg

Naumce_Mojovski.jpg

DSC_7240_resize.jpg

dimovski1.jpg

metalurg-9.jpg

Краток гугл срч со десен клик на имињата ги дава овие ликови. И тоа пази, ова не се типови кои играат рекреативно некаде, се собираат во недела зад зграда, ова се професионалци кои играат на врвни такмичења!
Којзнае шо има по пониски лиги, 200 килаши :rofl
Вo хoкејoт нели имa зaбрaнетa зoнa пред гoлмaнoт?

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Еј а кај играше еден фудбалер (мислам, ама мислам ич не сум сигурна дали е од англија некоја лига) огромен црнец. Ама огромен ептен. И многу дебел и ептен висок. И нешто демек набилдан. Право чудовиште. И дресот така стреч му беше, па уште пострашен беше...
Го гледав ми текнува еднаш и се плашев.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Вo хoкејoт нели имa зaбрaнетa зoнa пред гoлмaнoт?

Мислам дека има едно мало просторче ама тоа е граница за шутирање не дека не смее да се влегува таму, за заштита на голман по инерција со тоа стапот ќе го убијат голманот инаку (party)

Еј а кај играше еден фудбалер (мислам, ама мислам ич не сум сигурна дали е од англија некоја лига) огромен црнец. Ама огромен ептен. И многу дебел и ептен висок. И нешто демек набилдан. Право чудовиште. И дресот така стреч му беше, па уште пострашен беше...
Го гледав ми текнува еднаш и се плашев.

Тој од Вимблдон е, Акинфева ли се викаше така нешто лани даде гол против Ливерпул во купот :frantic
Ама ок тоа е четврта лига, плус е посебен случај :zelen

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Мислам дека има едно мало просторче ама тоа е граница за шутирање не дека не смее да се влегува таму, за заштита на голман по инерција со тоа стапот ќе го убијат голманот инаку (party)

Тој од Вимблдон е, Акинфева ли се викаше така нешто лани даде гол против Ливепрул во купот :frantic
Ама ок тоа е четврта лига, плус е посебен случај :zelen
Пa не смее мислaм. Акo дaде гoл игрaчoт, a стoи внaтре, немa дa се вaжи. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Пa не смее мислaм. Акo дaде гoл игрaчoт, a стoи внaтре, немa дa се вaжи. :)

Е тоа може за заштита ради инерција сепак е опасен спорт, тие лизгалките се оштри ко жилет плус инерција, стапови ова она... ама тоа просторче е мало пред самиот гол (кој исто е ептен мал)