Црна Хроника (убиства, сообраќајки, самоубиства)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па да де никој не го спори тоа , и некој што вика ќе се извади се лаже , како прво семејството ќе го гони ако не друг , значи кој и да е ќе си одговара ,а детањите се тие , нормално не сакал да го утепа далеку од тоа , па сите вртиме на пуна , еве јас вртам кај триумфална пример , ама очите отворени , сите вртат , полиција врти зошто и јас да не вртам , кога ќе бидат тие мисири пример ќе бидеме сите ..

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Па да де никој не го спори тоа , и некој што вика ќе се извади се лаже , како прво семејството ќе го гони ако не друг , значи кој и да е ќе си одговара ,а детањите се тие , нормално не сакал да го утепа далеку од тоа , па сите вртиме на пуна , еве јас вртам кај триумфална пример , ама очите отворени , сите вртат , полиција врти зошто и јас да не вртам , кога ќе бидат тие мисири пример ќе бидеме сите ..
Па полицијата убива и луѓе, ај ако не и ти убивај. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Имам кажано, не се хунзи и качаци за моторни возила, не може лица со цивилизациско ниво на развој заглавено во 15.век да возат коли со 2000 кубика, макар и на старо купени од немачка за 3000 евра кои трошат по 20 литра само за да се осеќаат како луѓе.

Треба извесен период да дојдат Црвени Кмери и да воведат реформи, една од нив ќе биде честа употреба на нозете за движење.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Само казни е лекот. Јас бев против толкави казни, ама не се трпи веќе ова, по тротоар да ти е страв да одиш, не знаеш кога ќе ти долета некој кој гледа што побрзо да вози, за да си фати женска, дека нели тоа сакале тие. Па и оние со точаци што се, има убаво обележана патека за нив, тие возат на тротоарот дека поширок, па уште нервозни како тоа смееш да ги криткуваш. Јас би застанал и на сите казни би им пишувал, има да го наполнам буџетот ко никогаш досега. :)
извини ама за точачите си грешка. Еве помини покрај Партизанска патека има ама недостапна од колите паркирани на неа. Едино во Автокоманда што им е асална и нова патеката, друго или е со дупки или со коли или луѓе шетаат по нив.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
http://novatv.mk/mvr-15-zaginati-6-ischeznati-a-22-gragani-povredeni-vo-nevremeto/
3 дена по ред да врне, отиде градот. 100 мртви ќе има.
извини ама за точачите си грешка. Еве помини покрај Партизанска патека има ама недостапна од колите паркирани на неа. Едино во Автокоманда што им е асална и нова патеката, друго или е со дупки или со коли или луѓе шетаат по нив.
Точак не е за по тротоар. Јас кола не сум паркирал на патеката за точаци, што значи дека не сум должен да се пазам да не ме удри некој со точак на тротоар. Нека си возат по улица, што мора по тротоар.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
http://novatv.mk/mvr-15-zaginati-6-ischeznati-a-22-gragani-povredeni-vo-nevremeto/

Точак не е за по тротоар. Јас кола не сум паркирал на патеката за точаци, што значи дека не сум должен да се пазам да не ме удри некој со точак на тротоар. Нека си возат по улица, што мора по тротоар.
биди среќен што само точаци возат по тротоарите и не се секирај нема да те удрат внимаваат тие и за тебе кога возат. Лошо е кога од нигде никаде пред тебе на ТРОТОАР ќе ти се појави огромен црн џип без да застане очекувајќи да му се тргнеш за да може да си помине

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133

Да ме предупредеше некој дека ваму ова ќе се деси, ќе се разнесат дрва, да речеше некој дека езероно Охрид ќе напрајт торнадо од НЕвремето сношти и ќе повервев мада и овде беше хаос...
Ама за Скопје никад не би помислила.. А од друга страна пак не ме чудит зш е рамно .. не е заштитено до планини околу...
Тешко. . Многу тешко .

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Опкружено е се планини Скопјево, ама улиците шахтите, каналите кои ги има севкупно три од кои само еден работи не може да ја прими сета вода кога ќе дојде до вакви ситуации. Катастрофа за градов ќе биде кога браната кај Матка ќе пукне и зградиве од Водно почнат да доаѓаат до центар, а ако продолжат да градат нагоре е тек тогаш навистина Македонија ќе си добие мини море, цело Скопје ќе биде под вода
Сепак жално за луѓето што загинаа. :(

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Опкружено е се планини Скопјево, ама улиците шахтите, каналите кои ги има севкупно три од кои само еден работи не може да ја прими сета вода кога ќе дојде до вакви ситуации. Катастрофа за градов ќе биде кога браната кај Матка ќе пукне и зградиве од Водно почнат да доаѓаат до центар, а ако продолжат да градат нагоре е тек тогаш навистина Македонија ќе си добие мини море, цело Скопје ќе биде под вода
Сепак жално за луѓето што загинаа. :(

Ц ц ц ... навистина жално . Да не им си под кожа на блиските..
А бе кој гледа канали и патишта.. Шо збориш бе.. Битно на секој чекор споменици има .. За друго ти е гајле..
:mad
Жално е што народов страда.
Значи политикава толку ја мразам

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
20 мртви има досега. Ко во некое африканско село да се наоѓаме, канализациите не постојат, а пред неколку години се фалеа дека повеќе нема никакви поплави да има. Еве колку нема, 20 мртви и над 100 повредени, и којзнае колку поплавени домови.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°