Црна Хроника (убиства, сообраќајки, самоубиства)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
http://telma.com.mk/vesti/maloletnik-udril-skopjanec-i-so-bmv-izbegal
Тато купил, тато ќе го спаси од казна. Мрднат народ.

Премногу сообраќајки има, не е нормално ова, секој се прави мангуп, не почитува ни знаци ни ништо. Исто и оние што одат накај Грција, брзаат ко да ќе исчезне плажата, ќе им ја земе лежалката некој. Не можеш ни пешки да одиш веќе, ќе те собере некој мангуп без возачка.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
а што очекуваш пола од населениево вози без возачка дозвола додека па на децава им е дозволено од 16 години да полагаат.
Не е само тоа проблемот, многу подлабоко од тоа е. Мамини и татини синови, па и буџовани со скапи коли возат ко улиците да се само за нив направени. Повеќе пазат колата да не им се гребне отколку дали ќе те соберат на пешачки. А и да те соберат си имаат тие како да се извлечат, после ни лук јал ни на лук мирисал.
Деца со мотори никој не контролира. Десетгодишни деца возат скутери, мотори се возат по тротоари и по паркови (па уште и ти свират да се тргнеш оти тротоарот е за нив наменет)... долга листа е тоа. Возачки се даваат на слепо и сакато, сообраќајна култура мисловен поим.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Само казни е лекот. Јас бев против толкави казни, ама не се трпи веќе ова, по тротоар да ти е страв да одиш, не знаеш кога ќе ти долета некој кој гледа што побрзо да вози, за да си фати женска, дека нели тоа сакале тие. Па и оние со точаци што се, има убаво обележана патека за нив, тие возат на тротоарот дека поширок, па уште нервозни како тоа смееш да ги криткуваш. Јас би застанал и на сите казни би им пишувал, има да го наполнам буџетот ко никогаш досега. :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Само казни е лекот. Јас бев против толкави казни, ама не се трпи веќе ова, по тротоар да ти е страв да одиш, не знаеш кога ќе ти долета некој кој гледа што побрзо да вози, за да си фати женска, дека нели тоа сакале тие. Па и оние со точаци што се, има убаво обележана патека за нив, тие возат на тротоарот дека поширок, па уште нервозни како тоа смееш да ги криткуваш. Јас би застанал и на сите казни би им пишувал, има да го наполнам буџетот ко никогаш досега. :)
Џабе се казни, ќе го јаде на крај некој недолжен затоа што на цајкан му се сонило оти резервната гума не му била ставена на правилно место или возел со 52км/ч низ град. Тие со џипчињата што фучат и онака не знаат за закони :)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Нема другар да се заборави така , тоа е кај мене во населба и блиску до мене , дојдов 15 мин од ударот , малиот само што го однеле во болница ,а овој се држеше за глава ,страшно во секој случај , на истото место пред неколку месеци загина на мој другар брат , со лада што се закопа во комбе со српски таблици .
Сите вртиме на полна линија и сите правиме грешки ,што е право право е , Урко вртел на 2 полни да , а малиот летал со над 100 сигурно , самата страна на колата што е удрена кажува , ниту имал таблици , ниту регистриран , ниту кацига , како што го удрил моторот удрил во таа Солета ,а малиот во билборд горе и паднал , Урко му го вадел јазикот и го однеле одма на клиника , сликата беше страшна ептен , не можеме да гледаме на него како ај Урко и глејте убива луѓе , не е така ,нормално и он не сакал , како и да е ова е мислам дека еден добар показател за во иднина , жалосно за малиот во секој случај лесна му земја .

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Што викаш казни , да и тоа е неминовно , само што не е решение , мислам дека за таквиот ред и прилагодуванје на брзината е лек само како во Албанија ,а и примерите во многу земји .
Треба да си има патроли на секој 500м или километар и со рачето да си игра односно да ги предупредува оние кој им се брза ,а ги има многу , така мислам дека ќе се прилагоди брзината и на возачите таквиот пристап ќе им биде репер за брзината , па за што зимаат плата во МВР , ќе си ја пушти елката и нека си ротира нека си свети на автопат , не ми застанале со радарон како ловџии уште загари да им дадат , тоа им е паметот само казни и да го фати на радар кој брзо вози , па тој не треба да дозволи некој брзо да вози , колку толку да помогне во тоа ..

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Нема другар да се заборави така , тоа е кај мене во населба и блиску до мене , дојдов 15 мин од ударот , малиот само што го однеле во болница ,а овој се држеше за глава ,страшно во секој случај , на истото место пред неколку месеци загина на мој другар брат , со лада што се закопа во комбе со српски таблици .
Сите вртиме на полна линија и сите правиме грешки ,што е право право е , Урко вртел на 2 полни да , а малиот летал со над 100 сигурно , самата страна на колата што е удрена кажува , ниту имал таблици , ниту регистриран , ниту кацига , како што го удрил моторот удрил во таа Солета ,а малиот во билборд горе и паднал , Урко му го вадел јазикот и го однеле одма на клиника , сликата беше страшна ептен , не можеме да гледаме на него како ај Урко и глејте убива луѓе , не е така ,нормално и он не сакал , како и да е ова е мислам дека еден добар показател за во иднина , жалосно за малиот во секој случај лесна му земја .
Кој е па тој Урко за да врти на две полни? Возел 100 на саат со моторот, нема шанси ова ама еве и брзо да возел, прави грешка некоја? Што е тој крив што Урко врти на две полни? Па уште му помагал, ти Курир да не читаше?

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
:) Јас знаев детаљи пред сите телевизии да кажат на народов али тоа не е важно , јас не кажав дека е Урко или нез кој ,баш напротив кој и да е тоа е недоозволиво и опасно вртење , малиот и 200 да возел тоа си е негова лента , многу брзаш и се правиш вештак , значи ти викам на лице место бев ,тоа е кај мене во населба , Урко го знам лично ,а рекла казала што слушате е ни приближно точно ,а без разлика кој е пак ке кажам .
Значи кажуваше дека не видел ни светла ни ништо само звук ,Урко не летал , а малиот со моторот имал 5-6 дена сообраќајка во Велес со моторот и дента го земал од кај Џани , Џани кажуваше дека бил крпеници јас не измислувам , а ова порталиве пишуваат на тепка како кој што му дојде да каже или слушнале не дослушнале .
Му го вадел јазикот одма кога паднал , само што дојдов малиот го однеле во болница , сега ти може знаеш јас сум грешка од лице место М?
Беше и е авторитет ,мимо вакви прекршоци што јас сум ама секој кој и да е да си одговара , а ти и јас и кој било можеме да викаме кој е што е ,незнам во какви кругови излагаш али ке ти кажам дека тие си направија паришта ,а ние може да си збориме колку сакаме за жал ..

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Јас само ти викам дека Урко е целосно крив, значи не смее да врти тука и крај. Порано беше заштитен од власта, сега не знам, ако го затворат значи не е, ако ова се заборави тогаш значи уште е. Како и да е, детето ако сака ќе вози брзо, што ни тоа не го оправдувам ама во оваа ситуација целата вина е кај Урко фраерот.