Хм.... Целта на сопственото образование според мене не е ништо друго освен сопствена надоградба.
Има една „теорија“ ми се чини некаде низ темите ја имам кажано ама ќе ја повторам:
Е тоа...
Според мене, тие нули во нашата бројка ги додаваме преку образованието... И не знам како може тоа нешто да се смета за трошок...
Не може да е трошок нешто што ќе те збогати духовно и секако многу многу многу...
Има една „теорија“ ми се чини некаде низ темите ја имам кажано ама ќе ја повторам:
Каква е поврзната точка со темата и оваа приказна?Гледано математички. Ние кога ќе се родиме може да се споредиме со една цифра : Нула(0)
Зошто? Затоа што сме празни не знаеме ништо, ни треба насока ни треба поука. Таа поука ни ја дава родителот. Таа поука може да се спореди со една цифра: Едедн(1).
Така...со поуката на родителот ние стануваме Единица... подоцна ние самите додаваме нули до цифрата 1, и така стануваме оној број кој сме кабожни да го составиме: 10, 100, 100 000..кој и да е.
Е тоа...
Според мене, тие нули во нашата бројка ги додаваме преку образованието... И не знам како може тоа нешто да се смета за трошок...
Не може да е трошок нешто што ќе те збогати духовно и секако многу многу многу...