Фотографија (дискусии, совети, ваши слики)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Кажете некој совет за создавање на подобра фотографија. Како да се слика предмет од далеку, како од близу, како да се фати акција односно објект во движење, итн. Разни трикови, искуства, функции на апарат,...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
DarkPassenger глеам ова со скејт и точаците е слично на tilt & shift. па ме интересира првично дали со DSLR ги правиш сликиве, или со овие поедноставниве као Coolpix nikon. Исто ме интересира освен со фотошоп, могуче ли е на „природен“ пат да се направат така сликите со обичниот апарат и ако да, како? Иначе ептен добри фотки, доста природно изгледаат.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
DarkPassenger глеам ова со скејт и точаците е слично на tilt & shift. па ме интересира првично дали со DSLR ги правиш сликиве, или со овие поедноставниве као Coolpix nikon. Исто ме интересира освен со фотошоп, могуче ли е на „природен“ пат да се направат така сликите со обичниот апарат и ако да, како? Иначе ептен добри фотки, доста природно изгледаат.

Tilt shift ефект е, го ставам од BeFunky. Иначе, не знам дали може по природен пат, дали има врска леќата нешто, не знам. И фала. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник