Форумски јубилеи

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,424
9,133
1,683
Кушкундалево
6407 мислења (party)(party)(party)(party)(party)

Зошто јубилеј? 6407(10) = 14 407(8) => 1+4+4+0+7 = 20(8)= 16(10) => 1+6=7 a тоа е бројот на среќата :showoff
*(8) = октален броен систем
**(10) = декаден броен систем