Нашите души (зборам за луѓето од тимот) беа прекрасно празнично исполнети и украсени ,жал ми е што не можеше да ја осетиш таа рефлексија и во твоите очи.Новогодишната еуфорија недостасува годинава во луѓето,очигледно дека освен елките и дворовите заворавиле да си ги накитат и душите.Извинете ме, но во овој број недостасува таа некоја празнична магија(сепак е предновогодишен број каде можевте да употребите многу празнични декорации на весникот),имаше премногу интервјуа кои ги прескокнав,кратко кажано содржински ништо посебно.
Кажаа веќе неколку члена дека не може весникот да биде осуден на критики доколку не е прочитан. Нормално дека примаме и добредојдени се секакви критики а најубаво ги примаме лошите критики како мотив да бидеме уште подобри. Не чинеше дизајнот,го подобривме,баравте да нема копи-пејст од форум и тоа го променивме... Но би сакала да слушнам добри аргументи за лоша критика,но не прифаќам критика на не прочитан весник.Незнам што ми се случи со компјутерот на работа,но лајкот ти е даден по грешка.Интересно би било да ни кажеш за која поента станува збор што би се изгубела?Моето мислење го дадов и не лажам никого.Една причина некој да ми каже со која би ме заинтересирал да го прочитам весникот?Содржината е досадна и не верувам дека некој ќе чита,може само да прелета преку пишаниците.Дизајнот воопшто не е битен за весникот,најбитно е дали ќе биде занимлив за нови членови.Ако си го правевте за сами да си го читате,тогаш ви е ок.
Ајде сега искрено да Ви одговорам! Немам некоја посебна идеја за весникот,но верувајте дека кога ве читам пред мене е "слика"на вредни,трудољубиви млади луѓе,кои од се срце се залагаат да живее форумов,се обидуваат да внесат нешто ново но на Голема Жалост,тој труд не наидува на заслужна пофалба или награда.Прво прашање е ,која беше целта за да оживее форумот,кои членови би го читале,за кого би бил занимлив?Интервју може да отворите како нови теми,ако тој дел ви е интересен,мене ми е тоа најдосадно(можеби кога прашањата би биле провокативни и несекојдневни,би се обидела да задржам внимание),останатата содржина е прочитана од форумот и не гледам потреба за повторување.
Прочитав дека сме се собрале и правиме нешто од што имаме време на претек и досадно ни било...патем сите сме со обврски,учења,работа така да слободното време со задоволство го користиме релаксација со весникот. Целта можеби и не е толку за да оживее форумот,колу што е дружењето и размменувањето на позитивни енергии.Очигледно не ми ја разбра поентата,не е штосот да исполнувате барања,туку вашиот напор да има ефект,публицитет,да донесе нови членови...........јбг.ако не е така,тогаш за кој ку**ц ви е весникот?Единствено ако имате премногу време на располагање и не знаете што да правите,па да го трошите залудно.
Зошто ние би домкнале некој со сила?! Ајде земи прави весник со цел да донесеш нови членови ако тебе тоа ти фали овде,реализирај го тоа,немам ништо против.
Сите што се чувстуваат убаво овде си седат или наминуваат по некогаш... весникот напоменав со која цел е според мене..
П.с.Ти благодариме на критиките,но кога ќе имаш време прочитај ги соджрините па наврати пак за да ни дадеш нови сугестии.Добредојдени се во секое време.
Среќни празници!