Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...

Колку пати неделно вежбате?

• Еднаш неделно

Гласови: 8 6.8%
  • 3-5 пати неделно

Гласови: 62 52.5%
  • Секој ден во неделата

Гласови: 28 23.7%
  • Не вежбаам воопшто

Гласови: 20 16.9%

• Вкупно гласале
    118

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Да не бара јас да готвам, а јас пак како шо сум така мек на душа и гледам се да и угодам, може здравјето да ми го земи:zelen (не батка, не сум папучар само објаснувам како се сака права жена):zelen

Ваква да најдам Мајоре, слушнав многу добро готви :sreken:D

487201_380004045432116_62058024_n.jpg

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Трајче ќе најдиш, по теретаните врие од девојки во последно време, и богами згодни се...

Абе секако дека има згодни, ама ми треба некоја која фитнесот и е животен стил, која се храни како што треба и вежбањето не и е обврска туку дел од неа без кое неможе, да е нафурама на вежбање и со нетрпение да чека да дојде секој нареден тренинг и главен муабет да биде тренинг исхрана суплементи :D Таква е тешко да најдеш овде, ама по светот ги има :D И друго да...ќе заборавев, да не вежба за да биде главна у мало и да трчаат машки по неа, туку да си вежба за себе, зошто има многу женски одат да го подобрат својот изглед за да бидат по привлечни на машкиот пол тоа го ставаат како примарна цел (но и многу машки за тоа вежбаат, ама ништо не постигнуваат со тоа) :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Спортски сум активен домашно вежбање и играм полупрофесионален фудбал во 4та лига. Онака естетски гледано имам добар облик на телото т.е. стомачните ми се познаваат 6пакс, па и градите се оформени добро. Исто и рацете. Но имам една мана, имам проблем со килажата. Не можам никако да накачам барем некое килце уште така мислам... 180 цм сум со 72-73 килограми... Некој совет?

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Спортски сум активен домашно вежбање и играм полупрофесионален фудбал во 4та лига. Онака естетски гледано имам добар облик на телото т.е. стомачните ми се познаваат 6пакс, па и градите се оформени добро. Исто и рацете. Но имам една мана, имам проблем со килажата. Не можам никако да накачам барем некое килце уште така мислам... 180 цм сум со 72-73 килограми... Некој совет?

Би ти рекла да земаш беланчевини + оброк
мислам има во аптека или поголемите дисконти
има беланчевини со различни вкусови па можат да се пијат доаѓа ко да пиеш милк шејк

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133

Малку хидрати внесуваш, зголеми го внесот на хидрати. Зборам за сложени.

П'кау : ) овакфи прау Трајчееее : )

Звер си кумановац, па се гледа по Сашко Коцев све развиотки сте, ај да пробаш како него што правеше на Златна бубамара со една рака :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Малку хидрати внесуваш, зголеми го внесот на хидрати. Зборам за сложени.

Не внимавам баш на исхраната јадам што ќе најдам, може малце појасно за мене вака ко неискусен да ми објасниш малце подетално, би ти бил благодарен. :)

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Не внимавам баш на исхраната јадам што ќе најдам, може малце појасно за мене вака ко неискусен да ми објасниш малце подетално, би ти бил благодарен. :)

Значи имаш брз метаболизам чим јадеш што ќе најдеш, а немаш проблеми со вишок килограми.
Е сега кога спомнав за јагленхидрати(извор на енергија) ги има во: овесот, компирот, тестенините, мусли, ориз и тн. Секој од нив имаат посебни нутритивни вредности. За да почнеш да качуваш некое кило, ако продолжиш со тоа јадаш што ќе стигнам ТЕШКО! За почеток внесувај по 2 грама протеин на килограм телесна тежина. Протеини има во јајцата, стек, риба, млеко, јогурт. И хидрати по 3-4 грама телесна тежина па види како ќе оди, ако пак не качуваш ги зголемуваш хидратите пак.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Звер си кумановац, па се гледа по Сашко Коцев све развиотки сте, ај да пробаш како него што правеше на Златна бубамара со една рака :)

Еи брат : ) заебани су сс едну руку пробуваја сам одамна и толко откажаја сам се, ке треа па да се уфилмам и помучу
али ке биду упорано ; )

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche