Филм што ве депримирал

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Ви се случило ли по гледањето на некој филм да останете укочени, запрепастени, збунети, депримирани, измешани емоции?

Јас неколку дена по гледањето на овие филмови не можев да си ја дефинирам емотивната состојба, само знам дека ми беше ептен срање.

http://www.imdb.com/title/tt1191111/
Enter The Void
MV5BMjEzNzMzNzQzNl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjExMTE3Mw@@._V1._SY317_CR9,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0180093/
Requiem for a Dream
MV5BMTkzODMzODYwOF5BMl5BanBnXkFtZTcwODM2NjA2NQ@@._V1._SY317_CR3,0,214,317_.jpg

Дали ги имате гледано филмојве?
Како Вас ви влијаеле?
Сте налетале ли на некој филм каде што и неколку дена по гледањето ви било бед?

• Ми се допаѓа
Реакции: Тој, UnFleur and parvati

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
A WALK TO REMEMBER - најтажен филм многу ме растажи..ии сварно измашани емоции се хаос
THE UNBORN - најсташен филм шо сум го глеал..:| едвај го догледав и многу сум се исплашил на тој филм
То е то на други немам неш посебно

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Titanic

кога и да го слушнам ова име, секогаш ми потекуваат солзи, не можам да се помирам со фактот дека Леонардо Ди Каприо умре - дали дека сум многу чувствитилен дечко или дека нема веќе да го видам тоа дете на ниеден брод (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Juno

The cube

Sphere

Филмови за кои ме пукале бедови од глупо потрошено време.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Малку ќе сум офтопик. До сега не сум се депримирал од филм.... но сум прочитал една книга пред 6-7 години (заборавив како се викаше), во содржината на книгата се зборуваше за војната во Југославија и војната со косоварите. Најдраматичните елементи во книгата беа писмата од роднините и родителите до младите војници и последните писма што тие ги примиле, премногу тешко, премногу болно беа опишани- а како што беше наведено во книгата дека е напишана според вистинити приказни... фактот дека тоа се случило ме убиваше, не можев да останам смирен или расположен. Имав реакција од тогашната девојка и од моите да престанам да ја читам бидејќи, едноставно бев тивок и нервозен што не доликуваше на мене. И нормално ја прочитав цела и за извесен период депресијата помина, времето лечи се.