Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ау филмиште, баш и јас сакав да пишам рецензија сега. Мене уствари повеќе ми се допаѓа постариот ама и овој супер е. :)

Во случај да ја немаш прочитано книгата, филмот веројатно би делувал ок... ако ја имаш прочитано ќе видиш многу дупки...какви дупки, кратери има во филмот :D

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Во случај да ја немаш прочитано книгата, филмот веројатно би делувал ок... ако ја имаш прочитано ќе видиш многу дупки...какви дупки, кратери има во филмот :D
Ех па сигурно дека ќе има дупки, книгата е подобра од филмот секогаш. Не ја имам прочитано книгата ама филмов супер ми беше. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Prisoners
Отвори ја прикачената датотека 21523
Филмиште...
Драматичен, мистериозен, напнат, тензичен и пред се’ многу потресен...
Ме натера да ги изгризам сите нокти...:gladen
Се работи за две семејства кои се многу блиски и кои заедно го слават Денот на благодарноста. Но мала прошетка на нивните деца и тоа во нивното маало си кошташе многу. имено, двете девојчиња исчезнуваат односно се киднапирани.
Родителите, особено таткото на Ана прави се што знае и умее само да ја најде нивната ќерка.
Овој случај расветлува и многу стари нерешени дела.
Прекрасен трилер, одлична глума, ете конечно најдов филм по мој терк...
Баш филмиште :)
Пишав еднаш и пак ќе пишам, еден од подобрите нови филмови. А ако мене ми е добар (мразам понови филмови иначе) значи стварно е. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
The Boy in The Striped Pyjamas

Некаде за време на втората светска војна, едно германско семејство поради унапредувањето на таткото, се сели во нова околина. Во близина на нивната нова куќа постои "фарма" на која живеат чудни "фармери" со шарени пижами. Нивниот живот е интересен и исполнет и нив никогаш не им е досадно зошто во нивната фарма се играат интересни игри во кои секој си има свој број.
Но, само во очите на осумгодишниот Бруно, кој не знае дека таа фарма е концентрацион логор, а интересните и чудни "фармери" се евреи кои во таа "фарма" ги поминуваат последните мигови од својот живот.
Цврстото пријателство што Бруно ќе го изгради со своето еврејско пријателче, миговите поминати заедно, пријателските докажувања, наивните разговори и храбрите одлуки ќе ве трогнат до солзи и ќе ве натераат НИКОГАШ да не го заборавите овој филм.
Една поразлична приказна за војната, жртвите и последиците од неа, гледана од еден поинаков агол-со детски очи.

Филм кој МОРА да го погледнете. 10/10
Филмов да го даваат во кино, ќе се поплави киното. Премногу тажен филм, посебно крајот. :(
И не, не ми беше жал за германското дете, туку за другото. :)

Те послушав и го гледав...многу добар трилер...единствено ми сметаше што е Леонардо во главната улога...многу многу не го сакам :)
Многу вакви мислења имам слушнато за филмов, дека подобар би бил без Леонардо. Се сложувам и јас, таков трилер со таков крај мораше да биде без Лео. :)
Еве иначе некои каде не глуми плачково. :)
Identity, Memento, The Others, The Village, не ми текнуваат други, дека рано сме затоа. :)

Последна промена од модератор:

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Exam

Група луѓе се обидуваат да го најдат и одговорат прашањето поставено од компанијата во која тие очајно сакаат да се вработат.
Дејствието низ цел филм се случува само во една просторија и измеѓу истите личности. Многу сплетки, нереални дешавки, лично за мене и ептен претерувања. Демек бил некоја јака мистерија што на крај ќе те остави со подотворена уста, ама не..
Може крајот е непредвидлив, ама за мене беше чиста глупост. Многу ми беше нелогичен, ок ај сцени ко на филм, ама ми изгледаше ко да ги брзале и ко да им било одземано вниманието и концентрацијата на режисерите дур се мислел и снимал филмот.
Не знам, може на некој ќе му биде добар, јас му давам 5,5/10.
Го даваа на Мтв,го фатив од почетокот."Еј топ јак филм"-си реков.На крај и не бев нешто воодушевена.Од мене една 6ка (за почетокот)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Го даваа на Мтв,го фатив од почетокот."Еј топ јак филм"-си реков.На крај и не бев нешто воодушевена.Од мене една 6ка (за почетокот)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Да и мене ме заинтересира почетокот и текот, а имаше и интересни муабети, само крајот вистина го расипа цел филм.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
@LittleButterfly и мене како појава Лео ми е антипатичен, ама Шатерот е прејак. И баш сакам и книгата да ја читнам.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Гледам имало и втор и трет дел ама не ми се ризикува, 9 од 10 пати кога има втори делови се работи за промашувања...

Попот шо настрада како инсект во инсектариум, која фаца, која глума, кој цар - со какви муабети му се убаци на таткото на ѓаолчето :zelen
Не би ти ги препорачал другите делови, не се како оригиналот. Оригиналот е ептен забеган, таа сцената кога дадилката кога ќе се обеси пред децата ми е ептен забегана. И тоа што викаш со попот е лудо ептен. :)
Не ми се верува дека во 2 по полноќ цитирам мислење за најморничавиот хорор. :eek

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Од мене 8.5. Не знам, од една страна, цело време ко да ми недостасуваше нешто „филмски-драматично“ што ќе ме здрма од корен, од друга страна - баш делува реално поради онаа секојдневност во сценариото.
Сепак ми се допадна и го препорачувам.

Во немачки филмови нема големи експлозии и кршење кичми :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Овој Даниел (Хари Потер) ме запрепасти со глума во филмов Horns добро одглумено,се си мислев дека се шлепа на името стекнато со популарноста од филмовите коа глуми во Хари Потер