Фан Клуб: Челси

Vendetta

Староседелец
6 јули 2012
56
45
1,018
from infinity and beyond
Vendetta, на добар играч не би требало да му претставува проблем да игра на две позиции. Мислам покрај стандардната, да има уште една позиција на која добро се снаоѓа. Чим можат одредени играчи да играат на позиција лев + десен бек (!), не би требало да биде проблем лев бек + лево крило.

Мозес е донесен најмногу за да биде потпора на Торес, ама не од зад него, туку баш како што кажа ти дека му треба нему, како втор напаѓач. Ама не сум сигурна колку ќе успее тоа, а и дали Ди Матео ќе се осмели да игра со два напаѓачи пошо досега играше со стандард формација 4-2-3-1.
Довербата треба да се заслужи. :)
аууу скроз лошо се разбравме :) не зборам за играњето на Бертранд како лево крило, баш супер е да игра на цела лева страна, туку и ставање во игра како играч од средината на теренот (не странично туку во средината) исто како и Коентрао во Мадрид. Не е тој креатор на играта, има добар центаршут, брз е и слободно може да игра по целата лева страна, али нека не го форсират како креативец и нешто слично.
А дека Мозес е донесен за потпора на Торес е тука си грешка, затоа шо Мозес не е класичен напаѓач, а не е ни Торес. Дури Мозес не е ни напаѓач, повеќе е играч од средината на теренот или ај да го наречам крилен играч/крилен полушпиц или како сакаш. Така да убаво ќе се вклопи во формацијата 4-2-3-1 али нема место за него во првиот тим покрај Мата, Азар, Марин, Оскар па дури и Стариџ мислам дека ќе има поголема минутажа. Али да не брзаме, има уште 35 кола до крајот па ќе видеме :)
А Торес ќе ја заслужи довербата, полека ја заслужува. ;)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
^
Бертранд досега никогаш не играл во средина (барем јас колку што пратам не сум видела), ако не бил на стандардната позиција како бек, РДМ го ставал неколку пати пред Ешли Кол, значи како лево крило.

Мозес јасно ми е на која позиција игра, затоа и беше несфатлива одлуката да се доведе во Челси при толку добри играчи од офанзивниот среден ред. Ама баш пред некое време читав некоја изјава дека тој сеа ќе треба да игра во нападот заедно со Торес. Некако не ми се вклопува ова целово, али колку беше РДМ непредвидлив претходнава сезона, не верувам дека нешто ќе ме зачуди. Не знам, стварно не знам кој каде ќе игра, баш останува да видиме.

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
485820_486776724674956_1601512180_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Ана-Каренина

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Европската Клупска Асоцијација го прогласи Челси за најдобар европски клуб во 2012. (party)

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea Chelsea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOVE

• Ми се допаѓа
Реакции: foREVer

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Челси 2 - 2 Јувентус. Не изгледа лошо резултатот, но според играта што ја покажа Јуве вчера, а и Шахтар, надежите за освојување на првата позиција на табелата ми се смалија. Но, сеуште е рано за посериозни заклучоци.

Но, сакав да ве прашам конкретно за Луиз, какво мислење имате за него како фудбалер.
Мене ми се допаѓа тоа што е енергичен, истраен, борбен, се труди да покрие колку што може повеќе, но не ми се допаѓа тоа што понекогаш не мисли туку само реагира инстинктивно и импулсивно, и секако некоректно, доведувајќи го во опасност сопствениот гол. Талентиран фудбалер е, но сеуште не е доволно зрел и искусен за да остане цела утакмица на терен. Треба почесто да го менуваат, но изгледа ДиМатео има огромна доверба во него, што некогаш мислам дека скапо ќе го кошта.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Давид Луиз е многу добара одбрана , да можеби го довел сопствениот гол во опасност меѓутоа сето тоа се случува толку брзо и тие мораат да реагираат било како само да не се прими гол( мора да има ризик) , јас многу го сакам Луиз и мислам дека е исклучително добра одбрана , секако млад е и ќе учи многу ,ете и вчера ме израдува Оскар, има голем потенцијал момчето и ДиМатео се покажа како добар стратег...Дрогба ми недостига , единствен кој малку ме нервира е Хуан Мата.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Slims, Јуве покажа игра затоа што Челси му дозволи. Првото полувреме колку добро игравме, не можев ни сама да поверувам. Ама пак истото се случи, мора да поработат на тој пад на формата, се случуваше често минатата сезона - прво одлична игра, па од кога ќе се обезбеди предност следи опуштање и доволно е малку да притисне противникот за да падне целосно формата. Ете тоа и најмногу ме плаши.

За Луиз се согласувам целосно со тебе, има снага, има енергија, ама многу непромислено реагира на моменти, и тоа досега нè коштало примен гол во неколку наврати. Малку да поработи на импулсивноста, и ќе биде незаменлив на теренот.

Anakin, како може Мата да те нервира, после сè што направи минатата сезона? :eek Сеа мора (на некој начин) да се натпреварува за да биде во прв тим, па затоа и себичи понекогаш.

Мене Торес ми е проблемот. До кога да чекаме бе? Ужива некои привилегии само затоа што си го имаше прославено името пред да дојде кај нас. Да беше некој друг на негово место, прво управата уште одамна ќе реагираше, после и навивачите не ќе го сакаа. Ама не, ова е Торес, „големиот“ Торес, па ќе молчиме и ќе чекаме, а тоа што во дресот на Челси не покажа ниту Г од таа негова големина е помалце битно. Битното е да го поддржуваме и да веруваме дека ќе почне да постигнува голови. (facepalm)

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Очајно ни треба класичен напаѓач, не можиме и не смееме на Торес да се надеваме. Треба некој снажен ко Дрогба. Одбраната некако во последните натпревари не е на ниво, се надевам дека ќе се подобрат.

• Ми се допаѓа
Реакции: foREVer