Толкување на сонови

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Што значи да сонуваш како на некој му помагаш при расчистување на двор т.е. корнење на зелена трева :)

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Скршена ми беше ногата и сите прсти на неа.Беше во гипс до коленото а јас така повредена пробував да се искачам на некоја висина,стрмно беше нагоре и одвај се задржував со рацете да не паднам удолу.Ништо не се гледаше наоколу,ептен мрачно и знам бев бајаги исплашена у сонот.

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Сонувам како возам кола, до мене е еден колега од работа, а надвор е темно, потоа наеднаш се наоѓам во некој кафич/кафана/ресторан со големо друштво (машки и женски), и како одеднаш влегуваат тројца мои блиски луѓе од минатото заедно со керката на едниот пар која им се роди пред околу 4-5 месеца и седнуваат на маса блиску до нас, и они забележуваат дека сум тука но се прават како дека не ме виделе, и јас станувам како божем ке одам до тоалет и се поздравувам со нив, седнувам кај нив на маса, се шалиме, многу позитивно сме расположени, весели сме (но не се смеевме -напоменувам бидејќи знам дека смеењето има посебно значење), и како станувам од таму, одам до другата маса каде што ми стои ташната и од новчаникот вадам 500 ден и ги давам на бебенцето и и напоменувам "мајка ти и татко ти да ти купат среќа и едно братче", и продолжуваме да си се зезаме....

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Сонував како златниот прстен кој постојано го носам ми се скршил (на сон го носев на другата рака-десната, на средниот прст, ако има и тоа нешто врска), што би значело... :)

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Што би значело ова....телефонски разговор за смирување (он ми се јавув да дојдам кај него), ми приредил романтицен ручек, а воедно со прстен ме бара за жена, но јас ништо не огдоварам, но многу сум срекна и радосна.....т.е. и двајцата сме многу весели што повторно сме заедно........ :)
фала :)

BilanS

Нов член
3 мај 2015
1
0
1
30
Го сонував дедо ми кој е починат веќе две години, меѓутоа нема ден да не помислам на него.
Сум седела во неговата куќа со баба ми и стрина ми и сум јадела нешто. Мајка ми и татко ми поминаа и ми рекоа ќе одат на бајачка дали сакам и јас, но ги одбив. Во еден момент се завртев и на креветот седеше дедо ми и дремеше седејќи. Се прашував дали е жив, зошто седи тука и видов како дише и ги отвори очите. Се држев за срцето кое забрзано ми чукаше и ми течеа солзи, а тој ми се насмевна и ме праша дали ми треба сок, млеко нешто..(секогаш се грижеше и не дозволуваше нешто да фали) Јас ништо неможев да одговорам и и кажав на стрина ми дека дедо е тука а таа вели.: а ти се причинува, и мене така ми се случува, што ти вика? И и кажувам а тој легнува во креветот и се покрива целиот преку глава.
И се разбудив.. Се разочарав дека било сон, бидејќи премногу реално ми се чинеше. Ве молам кој знае нека ми протолкува.

viliiliks

Нов член
21 мај 2015
2
0
1
33
Јас ве замолувам ако може да ми кажите што значи сонов:) свекорми синока сонувал нивата во село(на крајот од таа имало откорнати трње моментално)местото на сон имало дупка а внатре икона од богородица цела осветлена а околу неа бомбици..Тој и свекрвами на сонот земале по една бомбица и сонот завршил.

viliiliks

Нов член
21 мај 2015
2
0
1
33
Јас ве замолувам ако може да ми кажите што значи сонов:) свекорми синока сонувал нивата во село(на крајот од таа имало откорнати трње моментално)местото на сон имало дупка а внатре икона од богородица цела осветлена а околу неа бомбици..Тој и свекрвами на сонот земале по една бомбица и сонот завршил.

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Не се сеќавам убаво на сонот, но знам дека сонував како два предни заба ми се расипале, исто така мислам сонував и забар, исплашена бев во сонот и не знам за еден заб што треба да одам деновиве да ми го извадат (т.е. пола заб бидејки ми е скршен) дали сонував како ми го вадат или не....многу бев исплашена и од тоа дека дијагностицирана ми била парадентоза и слично....има ова некое значење или може премногу сум исплашена за моиве заби последниве денови па затоа го сонував овој сон :)