Не е телемит човекот.
Можеби велел „Јас сум А. Кроули“ како што вели новинарот, но никаде не пишува дека бил телемит
Сори
П.С. Мислев ова од денес,а пишува 2007 година објавено...
Пишува дека бил член на ОТО ама никаде не пишува дека бил етнички телемит.
Реномираниов весник не се ни потрудил да дознае кој е "оснивач" на Ordo Templi Orientis, па го посочил Алистер Кроули, ниту пак се потрудил да појасни кои се фамозните "расположливи податоци".
Но каква побарувачка, таква потрошувачка. Само напред.
Ок, порано и Нова Македонија била реномиран весник а денес е партиско гласило така да може и Политика влегла во водите на сензационализмот...треба да се продаваат весници, да се направи профит...сепак си знаете дека на балканот меѓу рајата нема дистинкција од таен ред до секта, све су то секташи
Твојата слобода е нечие ропство и vice versa
Помири се со тоа дека ти си зло за овие луѓе тука... се надевам не се сериозни, но и да се : тоа е нивни проблем, зарем ќе се докажуваме на форум кои сме и што сме?
Батали
Зборувај Телема и биди човек
Кој е зло за кого? Абраксас за новинарот на Политика? За мене не е зло, не гледам ништо негативно во вашиот ред...
Некакво интервју со мајката на дотичниот Горан, тоа е тој муабет за секти и сатанисти, Ајрон Мејдн и Мадона, терапија за сатанисти и дувла на ѓаволот во сремски села...прејако Кој наслов само
`Џаво поново куца на врата`
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:232629-Djavo-ponovo-kuca-na-vrata
Otkrila sam da policija zna da je sataniste u Beograd doveo jedan slovenački narkoman, koji je i danas šef OTO u Srbiji. U našoj zemlji ima oko 20.000 članova i obožavalaca satanizma. Centre imaju u Beogradu, Pančevu, Vršcu, Nišu, Ubu, Trsteniku, Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i čak selu Martinovci u Sremu.
Ова оди во букмарк, колку и да не чини денот доволно е да се читне ваков текст и веднаш изгрева сонце, фрчат ендорфини и серотонини...
И јас сум секташ (DIY) а освен тоа имам респект кон Црна Ружа, so i can appreciate this kinda news articles...