Човештвото пред се, „слоган“ кој што не ни знаеш од каде е, го поврзуваш со тоа да ти некој позајми книга за да ти се запознаеш со Законот на Телема и разните пракси и слично?
Дали јас тоа добро те разбрав што ми зборуваш и како си поврзуваш ствари поврзани со „слогани“ од Кроули?
Постојано низ годините се нечии заблуди тргаш, едно време @Abraxas го отекуваше - сега Хептаграм XI е на ред?
А твоите заблуди, друг ќе ги трга бидејќи ти си мајсторот што сега ќе ја реши Телема ...
Ајде, себеспознавај се, така ќе знаеш дека никој не мора да ти позајми ништо за да човештвото биде подобро во иднина, туку друго е сказната...
П.С. Не позајмувам книги, можам да ти подарам. Но дали ти заслужуваш подарок од Хептаграм XI?
П.П.С. @pozdrav eden topol , има други начини... прашањето е со која цел
@Abraxas ме познава...
Многу работи во животоТ се прават без некоја цел, така беше и мојата радозналост за телемата, психлошкиот профил на нејзините иницијанти, твојот лик овде како член на форумов ..значи чисто форумски пријатели а не НЕПРИЈАТЕЛИ...ама се додека се држиш затворен ко тврд орев или со натакнат оклоп ко нинџа желка....се е џабе...незнам од што се плашиш, што толку може некој да ти наштети, тебе или на некој што сАка да те запознае....живеј си во својата љуштура и чУди им се на обичните луѓе со слаб речник што бараат на форум
Само во вашето учење, во вашиот закон постојат некои работи кои не смеете да ги изнесете, така да секој што сака нешто да дознае, мора да чита книги, мора да....Е тоа во христијанството и другите вери нема ништо тајно, се е јавно, транспарентно, откриено, објаснето, нема ништо скришно и опасно по верникот..
(каша попара ми е постов ама ти си умен и ќе разбереш се)