Справување со стрес

Stojne

Староседелец
29 јануари 2015
394
136
1,053
Од пред некое време ме пратат чудни чувства.Прво,дека сум се испотила,а фактички не сум,некоја непријатност,дека ќе ми излезе срцето и дека ме стега гушата.
Исто така,не можам да поднесам бучава,и ги правам некои работи големи,ги преувеличувам.Така е од трета година средно,па досега.Кога треба да се видам надвор со некој,мислам дека ќе ми се случи нешто лошо,страшно.Што може да биде ова?
 

ВинаНевина

Полноправен Член
26 мај 2017
78
68
18
Зависи што ми го предизвикало стресот. Додека студирав често бев под стрес дали ќе стигнам да научам се, ама тоа брзо ми поминуваше. Пиев некој чај што ми го препорача матичната тогаш што беше на природна база затоа што не сакав да се колкам со апчиња. Додека пак стреот предизвикан од некои проблеми, загуби и сл. не се лечи туку-така. Мене најмногу ми помага долга прошетка надвор од градот самата со себе, да се исплачам без некој да ми кажува дека се ќе биде подобро само за да ме утеши или пак полна када со топла вода.
 
  • Like
Реакции: Stojne