Спортски Вести

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
http://sportmedia.mk/drugi-sportovi...o-odbojkarite-se-finalisti-vo-evropskata-liga
Браво за одбојкариве, никој ни се интересира за нив, ни вложува во тој спорт ни ништо. А вака кога ќе победуваат тогаш сите ги знаат.
3:0 против Естонија, ја гледав утакмицата и искрено не се ни надевав дека метла ќе им удриме, браво.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не не, ми кажуваа дека добро било, па догодина да ве гледаме и во прва лига. За следното дерби ќе дојдам. :)

Како на трибини, така и на терен бевме подобри, али тоа е кога имаме пацер голман. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Тежок удар за лицата со домољубна ориентација, Луксембург дале гол во 90+ и победиле а пред тоа хунзите промашиле пенал :rofl:rofl
Истовремено клетите грци ја симнале гоцевата раса од тераса...

Сител дознава дека сето тоа е резултат на роварењето на соросоидите кои финансирани од јудео-масонски грци од Ватикан со далечински управувач и со специјален уред закачен на кошот - го намалувале обимот на обрачот коа напаѓала маќедонија.
Во Луксембург бил забележан Џорџ Сорос како лично им става амфетамини во сокчето на играчите на луксембург...

Луксембург :rofl
Како не ми текна да го играм фудбалов, се мислев ама ај само кошарка пишав, а одличен коефициент имаше за Луксембург.
Пази лудаците што прават, саат и пол трчаат како муви без глави и на крај примаат гол. :rofl
Уште Сан Марино не нема победено. :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Англија вчера прва се пласира на ЕП, а денеска на ЕП се пласираа и Исланд и Чешка (од иста група и тоа).
На Велс му треба еден бод од две утакмици (од кои една е дома со Андора) и тоа при малку веројатна опција Израел да ги тепа двете до крај (со Белгија во гости). Во тој случај би имале исто бодови али УЕФА рачуна меѓусебни сусрети а тука Велс има 4-1 во бодови вс. Израел.
Белгија може да не се пласира директно доколку ги загуби двете последни (од кои една со Андора во гости и дома со Израел и тоа со појак скор од 0-1) што значи дека Велс и Белгија се 99% на ЕП.:)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Англија вчера прва се пласира на ЕП, а денеска на ЕП се пласираа и Исланд и Чешка (од иста група и тоа).
На Велс му треба еден бод од две утакмици (од кои една е дома со Андора) и тоа при малку веројатна опција Израел да ги тепа двете до крај (со Белгија во гости). Во тој случај би имале исто бодови али УЕФА рачуна меѓусебни сусрети а тука Велс има 4-1 во бодови вс. Израел.
Белгија може да не се пласира директно доколку ги загуби двете последни (од кои една со Андора во гости и дома со Израел и тоа со појак скор од 0-1) што значи дека Велс и Белгија се 99% на ЕП.:)
Сега гледам сме имале една победа. Тие противниците мора да играле да ги пуштиле децата нивни да играат, нема друго објаснување како изгубиле од дрва како нас. :)

Иначе гледам викаш 99% речи 100, нема никакви шанси Велс и Белгија да не одат на ЕП.
А овие Исланд од каде толку јаки?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Сега гледам сме имале една победа. Тие противниците мора да играле да ги пуштиле децата нивни да играат, нема друго објаснување како изгубиле од дрва како нас. :)

Иначе гледам викаш 99% речи 100, нема никакви шанси Велс и Белгија да не одат на ЕП.
А овие Исланд од каде толку јаки?

Аурата на Гудјонсен е тука :)

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Озбилно сега, нешто играчите им се дрогираат или чиста среќа? :zelen

Не е до среќа, 2-0 и 1-0 со Холандија, 3-0 со курција, 2-1 и 1-2 со чешка, 3-0 на гости со латвија , само 3 гола имаат примено на 8 меча (сите од чешка)

• Ми се допаѓа