Спортски Вести

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ама Сити ли? Нека се врати во Ливерпул, и така на другиве големи клубови не им треба тренер. Јас да сум на негово место, во било кој клуб би отишол ама Сити не. Не за друго, ако отиде таму кој ќе гледа како освојуваат.

Добро би било да се врати во Ливерпул ама некако не ми делува дека планираат да го отпуштат овој :^)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Добро би било да се врати во Ливерпул ама некако не ми делува дека планираат да го отпуштат овој :^)
Па кога се глупи нема. Јас на клоци би го избркал и со коприва по гол газ би го мавал.
Шала на страна ама нема шанси Бенитез во Ливерпул, знае дека нема да дојде до титула со ваков смешен тим, а Сити е друга приказна, со нив би можел.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Првиот гол офсајд, пеналите првиот безвезе, вториот да се извади за првиот. Ама добри голчиња паднале.
Oд кај излезе овој Фекир во Франција? Може и Македонија ќе направи подобар состав ако ги собере Сиријциве од автопат.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Првиот гол офсајд, пеналите првиот безвезе, вториот да се извади за првиот. Ама добри голчиња паднале.
Oд кај излезе овој Фекир во Франција? Може и Македонија ќе направи подобар состав ако ги собере Сиријциве од автопат.

Лесно и е на Франција не се замараат со квалификации :zelen
Баш гледав на вики кои стадионишта ги имаат, Лион и Марсеј доградени и сменати скроз :eek: и стадион со покретен кров во Лил :eek:
Него вечерва играат Велс и Белгија, две екстремно симпатични екипи, не знам на кои да им ја поклонам својата наклоност, најдобро нека ги поделат бодовите.:sreken Бејл и Ремзи вс. Азар и Фелаини...

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
:sreken
Добро е шо победи Велс, Бејл и Ремзи треба да играат на голема сцена барем еднаш за разлика од Гигс, Раш, Хартсон, Севиџ, Вини Џонс, покојниот Спид, Белами, Хјуз и остала багра кога Велс имал сериозно добра екипа ама џабе...

Прво полувреме Велс подобар :eek:, во второ Белгија доминираше тотално а Велс играше хаф-паф бункер, за среќа на Ален му опростија втор жолт а при крај и Белгија како да немаа сила...а где је био Фелаини?!

Исланд изглеа ќе дебитира на едно големо такмичење, со неговите 350.000 жители :eek:

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Волтерс бе :zelen
Која појава, само му фали престилка, молив зад увото и сатар во раката, може и некоја тетоважа со крст :rofl

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Еден другар ми препорача да гледам реприза од утакмица на Конкакаф првенството, Мексико-Тринидад без да гледам на лајвскор резултати, пошто бил фудбал како шо сум обожавал.
И сосема беше во право, ненормално нешто, кој филм :frantic
Прво полувреме онака, не беше којзнае што, си викам другаров ме трола изгледа, Мехико заводи 1-0 после и 2-0 во второ... и тогаш се разбудија Тринидад, пресврт 2-3. Јака ствар си викам, but only then the shit got serious :D
Мехико се напна, во отсуство на Чичарито влезе некој друг играч, исто запечен и со инфантилна фаца и падна ненормален гол на некоја минута до крај, 3-3. Следен напад, Кенвајн Џонс шо се моташе во Стоук си дава автогол во 90.минута (party) 4-3.
Судиско 3 минути, еден од карибјаниве трча во напад и изнудува корнер на 20 секунди до крај. Мексиканскиве навивачи фрлаат со шишиња ко нездрави, го погодија неколку пати, околу корнер знаменцето како околу контејнер беше :zelen
Изведуваат корнер, некој лик од одбрана на тринидад се убацува и му ја закуца на Очоа за 4-4 :frantic
Селекторот мексички, дебело и комично човече - побесна (party)

7 гола во едно полувреме, феноменално нешто.

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono and Хоуп*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Завчера имаше Уефа Супер Куп, Барса и Севиља играа. 5:4 победи Барса после продолженијата. Прво водеше со 4:1 до 55та минута и Севиља успеа да стигне до 4:4 и да избори продолженија. Имаа многу добри шанси со кои можеа да победат 6:4 ама немаа среќа ич, примија гол на 5 минути до крај и толку.
Интересна утакмица беше, нема само во пониските лиги во Англија јаки утакмици.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Io Sono