Е не како нас, за успех сметаме минимален пораз од Украина. Исланд ееј, пола година ден а пола ноќ е кај нив, мразови насекаде и пак повеќе напреднале во фудбал од нас.Исланд-Холандија 2-0
Е не како нас, за успех сметаме минимален пораз од Украина. Исланд ееј, пола година ден а пола ноќ е кај нив, мразови насекаде и пак повеќе напреднале во фудбал од нас.
Па тоа сакав да кажам. Кај немаат толку добри услови за фудбал пак успеваат да напреднат многу повеќе од нас, а ние имаме и услови и се ама немаме желба за напредок, поважни им се кафаните на фудбалерите наши. Да сме како овие од Исланд јас сум сигурен дека на европско ќе играме.Да ама нивните играчи се стандардни секаде, во ПЛ имаат неколку, во Чемпионшип ги има многу, а менаџерот мислам дека беше на Шведска порано. А тоа што нема услови и не е толку важно, или пак бројот на жители. Сепак трето место на светско и кои играчи ги има Холандија
Него ова не е ништо, еднаш на еден сајт забележав нешто интересно и го снимив во ноутпед.
International Friendly
06/06/1982 Vaduz (Lie) Attendance: 1,500 Liechtenstein 2-0 China (HT 2-0)
Scorer: M. Moser (2)
Едниве 30-35.000 или колку и да се, вториве 1,35 милијарди, ок тогаш не знам колку имале ама сигурно биле над милијарда. Talent pool FTW
Па тоа сакав да кажам. Кај немаат толку добри услови за фудбал пак успеваат да напреднат многу повеќе од нас, а ние имаме и услови и се ама немаме желба за напредок, поважни им се кафаните на фудбалерите наши. Да сме како овие од Исланд јас сум сигурен дека на европско ќе играме.
Ова со Лихтенштајн што победил сигурно тие 1500 публика правеле галама голема и кинезиве се сплеткале. Ама ако играле во Кина некогаш верувам дека Кина растурила, таму на фудбалски натпревар одат 3 семејства и го полнат цел стадион.
Точно дека немаме баш некои ептен добри услови ама пак, имаме за да бидеме една од подобрите репрезентации на балканов, ама прво треба да се сака фудбалот. А замисли да бевме земја како Исланд а со народ како нашиов, немаше да знаеме што е тоа фудбал а не па да го играме.Па добро минимална победа над Луксембург изборена со помош на дајв и не е шега
Нема некои услови тука ама не е важно тоа, нема ни по Ј.Америка, повеќе е до апатијата која владее ваљда...
Индија (1,2 милијарди) да игра со Лихтенштајн ќе го јаде а сигурно има возови по Калкута со повеќе раја него шо има Лихтенштајн жители.