Секти (генерална дискусија)

-alf-

Староседелец
28 август 2015
346
158
1,053
93
Хепта , многу пати има кажано , а и сега пак ќе напоменам.
Духовноста како нешто кон кое се стреми органицаија од вашиот калибар , најдобро се гледа-приметува во основна комуникација со оние кој ја презентираат.
Просто и едноставно ,стремеж на поединец да допре до човечноста преку себеосознавање е добро само како изговорено, но во пракса (овде на форум) давате сосема поинаква слика.
Па не е ни чудно што лоши текстови кружат за вас (како организација).Вие сте тука да ги разбиете сите предрасуди околу тие клвети, со пристојно и културно однесување , а не (сега ти го кладоа на суво).Кој муабет ти е тоа!

Премногу си ставате "чинови" како нешто многу битно сте вие , многу тајно и корисно за поединец имате.Премногу горделивост, премногу егоистично и сељачки ја промовирате духовноста.
Ако тоа ви е стил со кој сакате да предизвикате интерес тогаш сте ја промашиле работата.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Хепта , многу пати има кажано , а и сега пак ќе напоменам.
Духовноста како нешто кон кое се стреми органицаија од вашиот калибар , најдобро се гледа-приметува во основна комуникација со оние кој ја презентираат.
Просто и едноставно ,стремеж на поединец да допре до човечноста преку себеосознавање е добро само како изговорено, но во пракса (овде на форум) давате сосема поинаква слика.
Па не е ни чудно што лоши текстови кружат за вас (како организација).Вие сте тука да ги разбиете сите предрасуди околу тие клвети, со пристојно и културно однесување , а не (сега ти го кладоа на суво).Кој муабет ти е тоа!

Премногу си ставате "чинови" како нешто многу битно сте вие , многу тајно и корисно за поединец имате.Премногу горделивост, премногу егоистично и сељачки ја промовирате духовноста.
Ако тоа ви е стил со кој сакате да предизвикате интерес тогаш сте ја промашиле работата.
Човек, 7 години киснеш на теми за Телема и ОТО.....го следиш секој наш напишан збор, сериозно сметаш дека нема ништо ненормално во тоа?
Дали била ,,сељачка" или не нашата духовност е наша работа, наш проблем. Секој има свој начин на комуникација, ниту јас ниту Хептаграм со своите карактери и личности не сме Телема ниту ОТО. Да не ти се допаѓа Абрахас или Хептаграм е една работа, да ја дефинираш Телемата или ОТО на основа каков е Абрахас или Хептаграм е лудост и глупост.
Ако имаш психички проблеми, барај си помош, најдобронамерно го кажувам ова, 7 години да дишеш у врат некому не е нормално, незнам како по ненавредливо да ти го кажам ова. А ти продолжи и натаму да глумиш навреденост и да игнорираш се што ќе кажам.

П.С. Една мисла како напишана за тебе:
FB_IMG_1530628936450.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ти преку форуми судиш за работите ? Браво :) Не ме ни чуди сега што ми споделуваш линкови од третокласирани српски весници :)

Не, не се приметува на основа на комуникација за ничија духовност! Не се лажете себе си за тоа...
Тоа е лага на стариот еон, како вртењето на образ и постојано глумење на продуховеност со тоа што ќе се смешкаш додека некој ти „аде слатки и треска зелени“ за ствари што е премногу далеку од него.

Ако зборуваш глупости не може да не бидеш наречен глупак, посебно кога и ќе ти дадат каде да прочиташ и да се запознаеш со други нешта а ти одбиваш свесно да научиш повеќе!

О.Т.О. е битна ствар за новиот еон. О.Т.О. не е секта туку таен Ред кој што има свои иницијаторски ритуали и пракси и се останато. Тоа што ти имаш проблем со @Abraxas и @Хептаграм XI кои не ти дозволуваат да глумиш просветлен човек на форум и ти се крши егото - не значи дека О.Т.О. е нешто лошо или Телема е лошо за поединецот.
А и секогаш можеш да запознаеш други кои се во О.Т.О. и кои им е ок Телема и да видиш какви се...
Но стравот е голема препрека!

На Телема темата, и тука и на форуми - имаме доволно кажано и луѓето имаат друга слика, многу поразлична од твојата. Но ти со простачкото однесување и неможење да преминеш преку тоа дека сепак Телема е ок - заморуваш тука со глупости.
Твојата неспособност е само твоја! А дома можеш да глумиш гуру - на форуми, не бидува...

Каде ти прочита од мене дека јас промовирам духовност?
Зошто постојано твоето секташко разбирање го проектираш врз другите?
Зошто духовноста твоја е големото прибежиште за да се криеш од реалноста?

П.С. @Abraxas да најдеме друг форум, трет - и таму мислиш ќе се појави? Преку тебе и мене почна да ми дише во врат и да ме подучува како подобро да зборувам за Телема :D

Последна промена:

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Воопшто не би ме чудело.
Така прават луѓе кои имаат секташки размисли во нивниот ментален склоп како индивидуи!

Те следат насекаде, ти зборуваат како твоето не е добро со купишта текстови од секаде собрани и ако се обидуваш да ги поправиш, тие учат за работите но секташкото заболено его не дозволува промена - туку наоѓаат други механизми зад кои се кријат и кријат, постојано дишејќи ти во врат, како што кажа ти...

За човек секташ, се е секта! :)

-alf-

Староседелец
28 август 2015
346
158
1,053
93
Хепта, се врза во чвор од толку пишување и постојано ставаш акцент на коментаторот , а не за тоа што е темата.
Претоставувам дека секој текс кој ја оцрнува телема и ото ти ќе го негираш како второкласен сајт, христијанска пропаганда и жолт печат. Добро , толку можеш или немаш како поинаку да се браниш.Не е Хепта ото , не си ставај на срце.

Не припаѓам на одредена група , па затоа немаш што друго да нападнеш освен директно да вреѓаш и некултурно да се изразуваш, ама и тоа се учи , незнам како до сега не си ја прочитал Бон-тон книгата.
Земи прочитај малку надогради го своето културно однесување, сепак ова е форум и мораш малку да внимаваш на зборовите.А тоа кој на кого на суво му го втерал ..дома со женати да си шепате.

И секта сте ..што толку негираш и се лигавиш.

@Abraxas да најдеме друг форум, трет - и таму мислиш ќе се појави? Преку тебе и мене почна да ми дише во врат и да ме подучува како подобро да зборувам за Телема :D
Слободно можете да си се префрлите на друг форум...ете ви го кајгана, јас таму оддамна не пишувам.
На раат ќе може да си се просветлувате.

Атј МРШШШ од тука секташи!!:zelen

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Ама зошто се фаќаш за тоа дека не припаѓаш на секта и зошто постојано расправаш за секти кога има иницијаторски Редови и тајни школи?
Ти не знаеш ниту со кои секти имаш исти размисли бидејќи не читаш книги и не знаеш историја... затоа кај исто така неписмени ти успева ова: јас сум ослободен од припадноста во група, а не си ниту свесен со колку секти делиш исти размисли!
Неписмен си и тоа го рефлектираш наоколу и се лутиш сега откако ми здосади постојано да те поправам во однос на овие ствари, а ти ко паун да се дуваш наоколу со шаренило собрано од купишта секти низ историјата...

Оди терај си секташки филмови за духовност, раскажувај романтики на некоја форумџика глумејќи просветленост без никакво искуство и расправај за смрт која не ти стигнала сеуште дома во твојот живот - како и за се што зборуваш на памет бидејќи ти се повредува егото... но, ќе дојде време и за искуства, нели... тогаш можеби ќе разбереш што сум расправал.

И тука нема да пишуваш, само не е дојдено времето за тоа ;)

-alf-

Староседелец
28 август 2015
346
158
1,053
93
Хепта , сме правеле муабет за таа припадност....етикети и именувана филозофија е таквите како вас, просветлени од читање.
Такви баења можеш со верници да покажуваш сила , додека на друго место ќе наведнеш глава како губитник.:kafe

И тука нема да пишуваш, само не е дојдено времето за тоа ;)
Опаа. ...види го ти него и видовит си бил...БРАТЕ.:zelen

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Да, ти беше Special Type of Sect Identity :)

Кои глупости ги читам од тебе, страшно... па и се преправаш дека не разбираш што зборувам. I like that :)
Но попросто не можам да ти кажам.

П.С. Со анализирање на историјата, човек може да ја трасира иднината.
Знаеш економија доволно јас мислам... ;)

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
347
63
Овие двајцава си се смешкаат, си намигнуваат...оди сега разбери ги;)