Секти (генерална дискусија)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Како ви се допаѓа текстов? :zelen

Уште еден од многуте обиди на старо-еонски религии да најдат оправдување да бидат споменувани по нетот. :)
Сум читал сешто на тема христијанска религија и О.Т.О., но малку за христијанска религија и Телема! Неуки се за да коментираат на тој начин. Старо-еонски гледаат на работите и ние не може да им помогнеме околу тоа.

На пример, видете го ова:
„Например, читам књигу која даје упутства шта је све потребно да следбеник ОТОа учини како би дошао до највишег степена, да би на последњем 33ем, од њега било захтевано да се одрекне – Христа!“

Не можеш да бидеш следбеник на О.Т.О. ! Самиот Брати или Сестра Е О.Т.О.! :)
Највишег степена не е 33 :) Тоа е масонеријата со тие огромни бројки на степени!

Откажување од некаков си спасител. Јас на пример никогаш не сум го ни прифатил христијанскиот концепт на спасител, така да не ни имам потреба да се одрекнувам од било што.
Никој не бара одрекување во Редот во однос на верувањето, барем нема тоа да го побара некој Брат или Сестра! :)

И интересно е ова „Убиј самог себе!“.

Ете цитат од „Книгата на Законот“:

Ја обожувам моќта на твојот здив,
Врховен и страшен Богу,
Кој чиниш боговите и смртта
Да треперат пред Тебе:
Јас, јас те обожувам!
Појави се на тронот на Ра!
Отвори ги патеките на Ку!
Осветли ги патеките на Ка!
Патеките на Кабс проаѓаат
Да ме вознемират или смират!
Аум! нека тоа ме убие!

Но, што ли значи сето ова со убивањето? Кој да ви каже? Па сигурно не старо-еонските учители за гревовите! :) Тие веднаш ќе си отсечат нешто бидејќи така пишувало :)
Имате интересни коментари после овој линк. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Штотуку ми го пратија ова. :franticНекој решил да си поигра со народот што се пали на вакви чуда, иако во описот јасно стои дека намерна е спојката.
Секташчиња во подем. :D На ова ги учат уште од мали години.
Се кладам дека сега некој рандом портал може да искочи со сензационална вест како ова го снимил некој бивш член на секта.
Како и да е, за во два и пол саат е крипи, па нек си тииит векот. :eek
И серверов четири пати одбива да ми го прати мислењево. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_- and Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Многу страшен саундтрак. Еднаш кога го гледав филмот повеќе се плашев од музиката. :)
Ех колку само немаше врска мислењево со темата.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Smrt u ime Satane

Sekte i dalje slobodno vršljaju, satanisti uzimaju danak u krvi.
Prvi simptomi sektašenja: povlačenje u samoću, odbojnost prema porodici, slepo verovanje u dogmu.
Ritualni zločini, samoubistva, ubistva - po "nalogu satane"

Ko da zaboravi Andreju Jeftić i Filipa Tomovića, učenike beogradske gimnazije "Sveti Sava". Digli su ruku na sebe, jedno za drugim, februar 2002, nađen trag "Crne ruže", sekta sa imenom satane u korenu. Roditelji Filipovi, dva dana posle smrti sina, našli u maramici pet žutih sveća, različite veličine. Na maramici utisnuta - crna ruža. Demonski običaj da se obeleži ritual nađen je, kasnije, i na Adi Huji - kamenje raspoređeno u obliku krsta ili mača.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:202457-Smrt-u-ime-Satane-1

Nekoliko dana pre ove tragedije, u kasarni u Vranju vojnik Jožef Menender ubio šest vojnika i jednog oficira. Menender je bio član "Loše vere", satanističke sekte koja je nastala od "Crne ruže".

Имаше едно време во Тинекс.

Жолти свеќи користеле во црна ружа :^)

Лоша Вера :D

Последна промена:

Alexander

Староседелец
10 март 2012
25
5
1,003
37
јас мислам дека Христијанството е најголема секта затоа што вербата во него не се разликува од вербата кај оние "лоши" вери :p

• Ми се допаѓа
Реакции: Idiot

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Најдалечниот траг на поимот Црна Ружа водел кон истоимен кафиќ во Загреб, некаде во времето коа Тито умрел а во тоа време имало наезда на металци, панкери и остали секташи кои шокантно и скандалозно облечени го посетувале кафиќот Црна Ружа, име кое подоцна прераснало во симбол на црнилата, гробиштата, слушањето грамофонски плочи од опаку и жолтите свеќи. Моралното граџанство било вознемирено од едно такво место каде нивните деца се собирале и масовно ја продавале душата на ѓаолот. Наводно се наоѓало во подрумска просторија (логично, под земја:zelen) Не се знае судбината на угостителскиот објект кој го носел тоа име некои тврделе дека пропаднал за време на ратот а некои дека култниот кафиќ го изела транзицијата... така барем гласела една од теориите за потеклото на сектата.

Изгледа за џабе го претепале попот :kafe

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ovo pričaju kolege J. R. (25), koja se u ponedeljak ubila skočivši sa prozora zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu. Policija je utvrdila da se devojka popela na stolicu, otvorila prozor i skočila s petog sprata. U njenoj ruci pronađen je crni konac, što njene kolege sa fakulteta povezuju sa razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Kolege smatraju da je J. R., po ponašanju i pričama, mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenijom na Balkanu.

http://www.nadlanu.com/pocetna/aktu...la-u-smrt-drzeci-crni-konac.a-234955.866.html

Немојте да крпите чорапи со црн конец, ѓаолот никогаш не спие !

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Нови шокантно-скандалозно-ексклузивни вести од соседството !!!

http://www.vidovdan.org/index.php?o...--200000---q-q-----&catid=48:vesti&Itemid=103

У Србији 200.000 секташа: Следбеници "Црне руже" пију чак и своју крв!

Сега дознаваме дека сами себе си цицале крв :zelen

У Србији има више од 150 секти, под чијим је утицајем око 200.000 људи!
Због тога не чуди то што је неко од сатаниста искористио трагедију у Земуну, где је прошле недеље Смиља Ј. (26) са 15 убода ножем убила своју бебу стару свега 40 дана, и на вратима њихове куће нацртао знак сатанистичке секте!

200.000 па еден голем град може да се насели само со секташи...:eek:

За пријем у сатанистичку секту Црна ружа организује се "црна миса". Током тог ритуала сви једу црни хлеб, а молитву Оче наш изговарају уназад!

`Ржаниот леб е од лукавиот :rofl А една стара жена убаво викаше `не јадете деца бел леп, не е здраво`
Молитви наназад(party)

Потом на свом телу тетовирају знакове који личе на ђавола, којег они још зову Луцифер или Тигота, пентаграм, хексаграм, шестице или слово Ф. Има и оних који тетовирају крст на табанима како би га газили - објашњава Пастуовић.

Последново е крај :rofl:rofl