Сакам да кажам/Сакам да прашам

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Сдк дека не гледам т.е следам ѕвезда гранд ама онаа розевана абе ми иде од земја да ја треснам, а си мислев Аца Лукас е катастрофа,а он вода може да и носи, кај нашле да ја стават за жири, ниту се разбира а верувам толку знае и да пее.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Карта направена според корелација на музичарите кои ги слушаат студентите и со нивните резултатите од SAT (Collage Admission Exam) испитите, со која човекот кој ја направил - Virgil Griffith, сакал да докаже дека музиката влијае врз интелегенцијата (или можеби е обратно, хм?).

chart.jpg MusicthatmakesyoudumbLarge.png

П.С. Не дека е 100% вистина, но ете, едно интересно "истражување". Повеќе информации за тоа како е изведено истражувањево тука.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Во денешно време сите се збунети а шо е уште позанамливо никој ништо не те слушат, секој си терат по своето.
На пример одам на фризер и тој ми викат оооо добар ден мајоре, како ќе те шишаме сега?
И јас му викам малу со подолги шишкиве онака настрана со патец, во мода било слушнав на радио.
И тој демек знајт каква фризура требит, одма ми викат: не бе така тебе немат да ти стојт, глата со кошој ти е, тебе патец не ти одговарат тинтири минтири дур не дојт по негово.
Е убо ко така подшишај ме средно.
И тој одма, еее то мојт, така кажи таа фризура најуба е.
И земат со машинкана војнички те мават, после дур не ти подпораснит, срам ти е во диско да влезиш.
А дур си ојш од кај него си викаш во себе, абе фризурата е релативна работа ,плус шишките мојт да ти сметет на чело, а и побитно е во џебот да си среден него во глата и не се замараш многу дур не видиш некој од Тефелиџ затворон шо свирит караѓуле со иста фризура ко твојата, дури и малу поуба а го шишал цимерму за без пари.

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
sakam da prasam dali nekoj ima mar rap muzika...ama na link ili torent
i ako nema dali bi mozel nekoj da stave nesto od :
Temnata Strana ( se sto ima ),SAF,Legijata ( starite pesni ),Klan Istok,Istok Zapad,Edinstvena opcija ( vnimanie albumot i postaroto )
Puka kozmetika ( postarite pesni ), Siv Dom,NRG Klan,TIggaz,Duhot,Dudo,SVP...i.t.n
taka postari traki so se ima :)
fala i se izvinuvem za latinica...jbg mi se zaglavue PC-to koga staam kirilica :)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
СДП има ли некој љубезен што ќе сака да ми појасни некои работи околу државна матура,интерни предмети и се околу тоа. Во училиште тоа професорите се се брзаат да имаат време за предавања...хаос.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Lone Survivor - Мене ептен ми се допадна, ме напна и не можев да го извадам од глава цела вечер, посебно зошто е според вистински настани, па на крајот и го видов цел тим на слики и видеа, па го осетив филмов некако поблизок, поразличен...

Кога го гледав филмот, буквално истиот ефект го имаше и врз мене. Не само што филмот е одлично направен, туку и сликите кои се додадени на крајот од вистинските војници те тера да дознаеш нешто повеќе за нив. Буквално исто како тебе, отткако го изгледав почнав да ја прогуглувам целата ситуација и луѓето. Знаеш ли дека тој што преживеа, во реалност во одреден момент бил (моментално) парализиран и мислам дека беа 6 саати, ползел додека не дошол до селото. Тоа е и убавината (иако грозна приказна) на филмот, што всушност ништо не е претерано.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Кога го гледав филмот, буквално истиот ефект го имаше и врз мене. Не само што филмот е одлично направен, туку и сликите кои се додадени на крајот од вистинските војници те тера да дознаеш нешто повеќе за нив. Буквално исто како тебе, отткако го изгледав почнав да ја прогуглувам целата ситуација и луѓето. Знаеш ли дека тој што преживеа, во реалност во одреден момент бил (моментално) парализиран и мислам дека беа 6 саати, ползел додека не дошол до селото. Тоа е и убавината (иако грозна приказна) на филмот, што всушност ништо не е претерано.
Читав и јас по нешто за него. И синот си го крстил по еден од пријателите, тоа нели и на крај го покажаа.
А ова :) Најдобар дел од филмот ми беше со него....
CCLoneSurvivor1920.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous