Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lele-

Староседелец
20 октомври 2012
2,296
2,383
1,153
Skopje
Сдк дека не гледам т.е следам ѕвезда гранд ама онаа розевана абе ми иде од земја да ја треснам, а си мислев Аца Лукас е катастрофа,а он вода може да и носи, кај нашле да ја стават за жири, ниту се разбира а верувам толку знае и да пее.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Карта направена според корелација на музичарите кои ги слушаат студентите и со нивните резултатите од SAT (Collage Admission Exam) испитите, со која човекот кој ја направил - Virgil Griffith, сакал да докаже дека музиката влијае врз интелегенцијата (или можеби е обратно, хм?).

chart.jpg MusicthatmakesyoudumbLarge.png

П.С. Не дека е 100% вистина, но ете, едно интересно "истражување". Повеќе информации за тоа како е изведено истражувањево тука.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Во денешно време сите се збунети а шо е уште позанамливо никој ништо не те слушат, секој си терат по своето.
На пример одам на фризер и тој ми викат оооо добар ден мајоре, како ќе те шишаме сега?
И јас му викам малу со подолги шишкиве онака настрана со патец, во мода било слушнав на радио.
И тој демек знајт каква фризура требит, одма ми викат: не бе така тебе немат да ти стојт, глата со кошој ти е, тебе патец не ти одговарат тинтири минтири дур не дојт по негово.
Е убо ко така подшишај ме средно.
И тој одма, еее то мојт, така кажи таа фризура најуба е.
И земат со машинкана војнички те мават, после дур не ти подпораснит, срам ти е во диско да влезиш.
А дур си ојш од кај него си викаш во себе, абе фризурата е релативна работа ,плус шишките мојт да ти сметет на чело, а и побитно е во џебот да си среден него во глата и не се замараш многу дур не видиш некој од Тефелиџ затворон шо свирит караѓуле со иста фризура ко твојата, дури и малу поуба а го шишал цимерму за без пари.

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
sakam da prasam dali nekoj ima mar rap muzika...ama na link ili torent
i ako nema dali bi mozel nekoj da stave nesto od :
Temnata Strana ( se sto ima ),SAF,Legijata ( starite pesni ),Klan Istok,Istok Zapad,Edinstvena opcija ( vnimanie albumot i postaroto )
Puka kozmetika ( postarite pesni ), Siv Dom,NRG Klan,TIggaz,Duhot,Dudo,SVP...i.t.n
taka postari traki so se ima :)
fala i se izvinuvem za latinica...jbg mi se zaglavue PC-to koga staam kirilica :)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
СДП има ли некој љубезен што ќе сака да ми појасни некои работи околу државна матура,интерни предмети и се околу тоа. Во училиште тоа професорите се се брзаат да имаат време за предавања...хаос.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Lone Survivor - Мене ептен ми се допадна, ме напна и не можев да го извадам од глава цела вечер, посебно зошто е според вистински настани, па на крајот и го видов цел тим на слики и видеа, па го осетив филмов некако поблизок, поразличен...

Кога го гледав филмот, буквално истиот ефект го имаше и врз мене. Не само што филмот е одлично направен, туку и сликите кои се додадени на крајот од вистинските војници те тера да дознаеш нешто повеќе за нив. Буквално исто како тебе, отткако го изгледав почнав да ја прогуглувам целата ситуација и луѓето. Знаеш ли дека тој што преживеа, во реалност во одреден момент бил (моментално) парализиран и мислам дека беа 6 саати, ползел додека не дошол до селото. Тоа е и убавината (иако грозна приказна) на филмот, што всушност ништо не е претерано.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Кога го гледав филмот, буквално истиот ефект го имаше и врз мене. Не само што филмот е одлично направен, туку и сликите кои се додадени на крајот од вистинските војници те тера да дознаеш нешто повеќе за нив. Буквално исто како тебе, отткако го изгледав почнав да ја прогуглувам целата ситуација и луѓето. Знаеш ли дека тој што преживеа, во реалност во одреден момент бил (моментално) парализиран и мислам дека беа 6 саати, ползел додека не дошол до селото. Тоа е и убавината (иако грозна приказна) на филмот, што всушност ништо не е претерано.
Читав и јас по нешто за него. И синот си го крстил по еден од пријателите, тоа нели и на крај го покажаа.
А ова :) Најдобар дел од филмот ми беше со него....
CCLoneSurvivor1920.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous