Секс на прв состанок или не?

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
јас да ви кажам девојки не се понашајте ко да ке живејете 100 години уживајте во животот додека можете сексот од 20 до 30 е најдобар тоа се 10 год фора од који 4 ги спијете од 6 до 7 години да прибирате треба ама не превише не сте кралици па и да бевте ке уживавте повеке која е за добар помин нека пише не мора да
жначи сех

1314029819767.png

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
јас да ви кажам девојки не се понашајте ко да ке живејете 100 години уживајте во животот додека можете сексот од 20 до 30 е најдобар тоа се 10 год фора од који 4 ги спијете од 6 до 7 години да прибирате треба ама не превише не сте кралици па и да бевте ке уживавте повеке која е за добар помин нека пише не мора да
жначи сех

A со што мислиш ти дека не уживаат и немаат време?

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Michael

Нов член
28 ноември 2013
4
2
3
Од машка гледна точка, сексот не е нешто што ние го земаме, туку нешто што ние го даваме.

Велите "ке ме искористи за една вечер и толку" - а да ве прашам вас, Дами, Вие нас не не користите ?
Сакате да кажете додека имате секс со некој ( без разлика дали е на прва вечер или 10та вечер ) вие не уживате во тоа ? Па вие уживате двојно, тројно, да не речам и 10 пати повеке од нас мажите.

Некои убаво искоментираа. "Да, би сакала секс на прв состанок, но само ако не го видам повеке". Што и многу често го практикувате, но на крајот се се сведува на тоа, каква ознака ке имате во општеството.
Што е сосема разбирливо и оправдано, секој сака да си го зачува социјалниот статус.

А немора да значи дека после секс на прв состанок, мажот нема да мисли ништо сериозно.
Можеби после секс на прв состанок, ке има и нешто повеке помегу двајцата, можеби ке имаат и најневеројатна врска итн итн.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Од машка гледна точка, сексот не е нешто што ние го земаме, туку нешто што ние го даваме.

Велите "ке ме искористи за една вечер и толку" - а да ве прашам вас, Дами, Вие нас не не користите ?
Сакате да кажете додека имате секс со некој ( без разлика дали е на прва вечер или 10та вечер ) вие не уживате во тоа ? Па вие уживате двојно, тројно, да не речам и 10 пати повеке од нас мажите.

Некои убаво искоментираа. "Да, би сакала секс на прв состанок, но само ако не го видам повеке". Што и многу често го практикувате, но на крајот се се сведува на тоа, каква ознака ке имате во општеството.
Што е сосема разбирливо и оправдано, секој сака да си го зачува социјалниот статус.

А немора да значи дека после секс на прв состанок, мажот нема да мисли ништо сериозно.
Можеби после секс на прв состанок, ке има и нешто повеке помегу двајцата, можеби ке имаат и најневеројатна врска итн итн.

Извини али денешниве машки ги ценат тие девојки што им даваат после 3месеци... тогаш тие се поштени девојки и со нив можат да планираат нешто посериозно,а девојки што даваат од прв,втор или трет состанок е тогаш служаат само за таа работа... (ова е машки муабет и размислување)

Извини али денешниве машки ги ценат тие девојки што им даваат после 3месеци... тогаш тие се поштени девојки и со нив можат да планираат нешто посериозно,а девојки што даваат од прв,втор или трет состанок е тогаш служаат само за таа работа... (ова е машки муабет и размислување)

едит( а не сте размислиле дека има многу девојки што глумат лудило и чекаат да поминат 3месеци додека веќе на страна имаат работа,
од друга страна во очите на дечото што ја чека испаѓа светица,а да ти била најрасипана....таквите девојки најубаво поминуваат)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево

едит( а не се размислиле дека има многу девојки што глумат лудило и чекаат да поминат 3месеци додека веќе на страна имаат работа,
од друга страна во очите на дечото што ја чека испаѓа светица,а да ти била најрасипана....таквите девојки најубаво поминуваат)
п.с.ама едит си напраив-се самоцитирав (facepalm) :D

Жити мајка како го одреди рокот? Ај да замислиме Петко и Петкана се свиѓаат и се гледаат некое време. И на двајцата им се сака, осеќаат привлечност и ете си се стекнале со доверба еден во друг. Е, ама прогљем е што одат 2 месеца. И ќе чекаат до 3 да стигнат? Стварно ми е смешно кога ќе слушнам вакви конкретни рокови 3 месеци, една година, 15-ти состанок незнамтиштотаму. Ја у друштво имам еден пар што после месец дена од запознавање почнаа скоро заедно да живеат и еве после 2 ипол години уште се заедно.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Договорен состанок, се сексаат и не го гледа повеќе?! Тоа забегува накај социопатија, освен ако сексот не бил толку ужасен што единствен начин за излез било негледање повеќе. Иако не верувам дека и во таков случај би требало да се постапи така...
Има разлика меѓу секс на прв состанок и уан најт стенд.

99/100 мажи воопшто нема да ценат секс на прв дејт, веднаш во умот се појавува прашањето `ами шо ако со сите била ваква`... и потоа паранојата лагано настапува...:kafe
Тоа е реалноста. Подобро е да постои бафер зона меѓу прв дејт и секс.

А за уан најт стенд......пак нешто е нејасно, зошто некој воопшто би се трудел да задоволи некоја која прв пат ја гледа!? Ок, понос и его и тие работи, сепак ми е скроз нелогично. Ако нема никаква емоционална поврзаност грижата дали свршила, дали и било арно - би требало да е еднаква на грижата за состојбата со градскиот водовод во Душанбе. Од машка страна ова би значело - орал или онтоп и ајт...
Еднаш ми беше соопштено дека сум размислувал како жена, ради слична тематика на муабетот :rofl

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Жити мајка како го одреди рокот? Ај да замислиме Петко и Петкана се свиѓаат и се гледаат некое време. И на двајцата им се сака, осеќаат привлечност и ете си се стекнале со доверба еден во друг. Е, ама прогљем е што одат 2 месеца. И ќе чекаат до 3 да стигнат? Стварно ми е смешно кога ќе слушнам вакви конкретни рокови 3 месеци, една година, 15-ти состанок незнамтиштотаму. Ја у друштво имам еден пар што после месец дена од запознавање почнаа скоро заедно да живеат и еве после 2 ипол години уште се заедно.

добро де така е зборот не биди буквалиста (знам дека си :giggle)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
JaMi значи да му кажуем на девојка ми дека сме биле заедно само заради онаа работа (worried) Пу мајката не сум знаел ..

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Додека некој размислувал како жена на темава, јас ќе/и размислувам како маж :D

Мислам нема смисла, колку и да имало хемија, кој век да било и колку и да станале времињата различни.
Глупаво е и да си имаш мерка време, па ајде ќе заокружуваш календар до денот кога ќе му дадеш.
А ваљда има пред сексот некои побитни ствари како на пример прво да запознаеш со кого ќе спиеш?!
Па што би било после тоа...

Јас на пример се оптеретувам со ситници и не сакам утре ако во ваков случај останам со дечково да нема доверба, а ќе нема ако се работи за разумен дечко, пошто нормално е после тоа кога и да изгуби доверба за било што, мислите ќе му идат накај тоа дека во секој момент јас се тркалам со некој некаде.. Нормално и оправдано и не верувам дека некој би сакал таква врска.

Башка, за да стигнам до секс мене ми требаат јаки чувства, а дефинитивно дека не можам да оценам некој колку го сакам и зошто на прв состанок, па колку и да сум го гледала и знаела пред тоа. Друго е откако е со тебе, а мене ми се мн битни моментите...

Така да, јас лично не практикувам секс на прв состанок поради мене лично, поради некојаси натамошна подобра иднина (пошто нели не се иде со секој на состанок) ама не ни си давам временски рокови па да ги почитувам и чекам.
Што знам, ако иде, нека иде понатаму спонтано се..

На страна што мислам за моралните вредности на радодајките, па колку сакале биле заљубени и маѓепсани.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
жначи сех
??! (facepalm)
А после 30 нема секс??! :eek: Загрижувачки...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider