Секс на прв состанок или не?

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Според мене истото го даваат жените истото го даваат и мажите.
Дали ти ќе почитуваш маж што ти побарал на прв состанок без ни пет ни шест, без две сврзани реченици.
Ситуација ти се допаѓа излагате и на сред кафенце, ручек што и да е вика „Маче, ајде кај мене во стан“
Ќе го почитуваш?
Епа така и девојката што ќе рече „Ајде да одиме кај тебе во стан“ нема да биде почитувана.

Па тоа и јас го викам, не даваме нешто посебно ние:D
Значи на истото сме, неколкупати имам напоменето дека не почитувам ниту машки ниту женски што одма се впуштаат во тоа (значи уште незапознаени како што треба).

Ама ти си редок случај што мислиш така за машко. Сите други мислат дека таквите се фраери, не?

А инаку Легионер, скраја да е, какво мразење. Не мразам никого јас, само ме нервираат некои работи кај нашиов народ. Не само кај машки, и кај девојчиња исто. Доколку не се замараме со вакви нешта мислам би биле далеку понапреден народ.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Значи на истото сме, неколкупати имам напоменето дека не почитувам ниту машки ниту женски што одма се впуштаат во тоа (значи уште незапознаени како што треба).

Ама ти си редок случај што мислиш така за машко. Сите други мислат дека таквите се фраери, не?

А инаку Легионер, скраја да е, какво мразење. Не мразам никого јас, само ме нервираат некои работи кај нашиов народ. Не само кај машки, и кај девојчиња исто. Доколку не се замараме со вакви нешта мислам би биле далеку понапреден народ.

Што бидува ако се знаат подолго време и па да се сретнат на состанок?
Значи секакви ситуации имаме, вие се фаќате право за најнегативното.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Selene Верувај дека не’ има повеќе од мојот вид :)
А тие што мислат дека се фраери всушност никогаш не се :)
Како што е и со девојките тие што се преценуваат и се сметаат за Божици, се нешто сосем десето :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Што бидува ако се знаат подолго време и па да се сретнат на состанок?
Значи секакви ситуации имаме, вие се фаќате право за најнегативното.

Хм, па ако се знаеш со некого е сосема нова ситуација, ама и со тоа е руски рулет. Факт е дека темава не е статична и дека може 10000 ситуации да излезат. Како и да ја токмеме, никогаш нема да ја стокмеме. Некогаш со некој ќе чекаш долго време и пак нема да осетиш искра, некогаш искри летаат одма. Некогаш после однос потполно променуваш став (може и некое чувство да се јави после тоа), некогаш се разочаруваш, некогаш не можеш да дочекаш пак.

Како и да е, хемијата помеѓу двајца е сосема индивидуална и кога некој ќе те привлече до коска, џабе си ги правел сите пресметки, калкулации и математики, ништо од тоа веќе нема да е битно.

Јас сум велела лично дека со машко нема да направам тоа и тоа, сум правела 100 пресметки, сум мислела и на крај за од тоа ништо да не применам.

Да сумираме дека кога секој од нас ќе се затреска, сите филозофии паѓаат во вода.
Truce?(handshake):sreken
Selene Верувај дека не’ има повеќе од мојот вид :)
А тие што мислат дека се фраери всушност никогаш не се :)
Како што е и со девојките тие што се преценуваат и се сметаат за Божици, се нешто сосем десето :)

Таквите што се преценуваат, секогаш завршуваат со некој кој не ги цени доволно. Ова од искуство на добри другарки. Сите што се правеа женЦки и пол, завршија со машки со кои воопшто не можат да се преправаат.

Largo

Полноправен Член
15 јануари 2013
90
97
18
Не се сеќавам дали имам поголема глупост од ова слушнато...нисто размислување незнам поинаку како да го дефинирам

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Мене ми се случи да на втора средба имавме односи. Одамна се знаевме. Тој од почеток ми кажа дека не сака врска туку да се запознаеме па ќе видиме што ќе донесе времето. Јас веднаш по првата средба одлучив да имам однос оти имав 19 години и тоа ми беше прво сексуално искуство. Проблемот е што јас се заљубив у него. А тој ме викаше да излеземе само за секс. Како што чув сега му е криво што ме извиси. Но далеку сме сега. Можеби некогаш ќе дознаам како ме гледал тој мене. Не се правдам. Но кога си заљубен се правиш за да го задржиш. А со оглед на тоа дека немав дечко долго време тој ми беше ко кец на десетка.

И да. Сеуште го сакам, иако имам друг дечко сега.

Поискрено од ова здравје.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo and Arkantos

M.Adams

Истакнат Член
16 јануари 2013
82
96
118
Дури не ме фати за раче и прошета низ маало онака официјално :D-не давам.
Еден од најинтересните делови од цел процес на една врска се губи. Барем мене ми е интересно она-ми се сака ама ај уште мааалку, не дека само јас сакам да влечам туку пожелно е и да тој се држи храбро не да го видам со исплазен јазик уште на прва средба. Јас не сум можела на прва или втора средба, а да сум имала веројатно немало ни да ми биде битно дали после ќе ме почитува или не бидејќи од тој што сакам почит, ја добивам на подруг начин.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid

абе сите глумеме морални вредности али во стварност прикриено водиме блуден живот !!!
На запад верувај нит ги занима нит пак се интересираат кој колку партнери/ки имал предходно важно е од кога ќе почне врската или бракот .
во однос на сексот немат никакви табуа чак што више или се свингери или организираат групни сексови кои се се популарни во Европа.
верноста кај нив се губи како поим .

• Ми се допаѓа
Реакции: Michael and Ghtalpo

TARA

Нов член
8 јануари 2013
8
11
3
44
Mislam deka treba da se vnimava so kogo se vpustas vo seksualni odnosi ama hemija vo kombinacija so alkohol e opasna rabota, taka da nikogas ne vikaj nikogas....

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Darkogele

Нов член
27 ноември 2013
1
0
1
37
Skopje
јас да ви кажам девојки не се понашајте ко да ке живејете 100 години уживајте во животот додека можете сексот од 20 до 30 е најдобар тоа се 10 год фора од који 4 ги спијете од 6 до 7 години да прибирате треба ама не превише не сте кралици па и да бевте ке уживавте повеке која е за добар помин нека пише не мора да
жначи сех