Само еднаш се сака или не?

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Уште нешто, исто (не знам колку е вистина) сум слушнала дека после некоја љубов, во случај да не се заврши добро, дури после 3 години можело да се случи нова љубов. Не сум по верувањето на овие работи, ама се случи тоа... Првиот пат јануари 2008, неколку месеци па се покажа дека не е тоа тоа, после јануари 2011, буквално како гром од ведро небо ми дојде.

Блазе си ти. Кај мене после првата неуспешна, втората се покажа таа филмската, ама поради надворешни влијанија (ако сака некој нека верува во судбини, пишанија и шо ти уште не), испадна да се разделиме и цел живот да живееме со тоа дека тој ме сака, јас го сакам, а никогаш нема да сме заедно.

Јас не верувам во тоа ако двајца се сакаат а не можат да бидат заедно. Значи не се сакаат доволно за да бидат заедно. извини но паметам нешто што го велеше баба ми- се се може само од таму од каде си излегол не може да се вратиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Психопатите ниеднаш не сакаат па мува не ги лази:D ...замислете Џек Мевосек заљубен како трипа за Валентајн. Или Сталин.
Не верувам дека постои некој кој сакал само еднаш. Освен при трагични животни околности...:(

Некои ги мешаат нагоните со љубов и се постојано заљубени, 24/7, 365, небаре имаат срце поголемо од Советскиот Сојуз. Додуша таквите знаат да се заљубат и во некоја теткица од јупорн...

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and violetmoon

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Не можеш бре да сакаш само еднаш.......тоа е исто како да речеш се јаде само еднаш....
Знаете што се прави еднаш во животот?
Еднаш се живее!

Не живееш еднаш, секој ден живееш. Еднаш се умира.

beanL

Нов член
8 октомври 2013
1
0
1
37
Не мора да значи дека можеш само еднаш да се заљубиш, но јас верувам дека секој пат е различен од претходниот начин на чувстување љубов спрема некого. Еве јас на пример сите личности во кои сум бил заљубен ги сакам на различен налин. Неможам да кажам дека мојата прва дамнешна љубов ја сакам како некоја потоа но и двете личности ги сакав многу.

Scorpia86

Нов член
9 октомври 2013
1
0
1
38
west palm beach,Florida
Еднаш се раѓаш,еднаш умираш и само еднаш вистински љубиш!!!
Секогаш ќе има луѓе кои ке ни се допаѓаат,ке сакаме да сме со нив,тие ке сакаат да се со нас,демек на некој начин се сакаме,привлекуваме.Но,само еднаш е она вистинското поради кое живееш,безрезервно веруваш,љубиш со цело срце,онаа детска чистина во душата,не очекуваш да бидеш предаден и измамен!!!Онаа личност за која го поминуваш патот од раѓање па се до смрт,и точно во мигот кога мислиш умираш без него-Ти преживуваш бидејки никој не умрел од љубов,но боли боли,тешко е да се опише колку,ако не се почувствува таа љубовна мака...и во тој миг,се издигнуваш и свакаш дека мораш да продолжиш,веке свесен тешко дека друг ке го има она што сте му дале некому,таа искреност,наивност,чисти чувства....на секоја наредна љубов ти љубиш со отворени очи....и минуваат многу низ твојот живот...но секогаш останува секавањето на онаа...вистинската.....

Mistery :)

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
188
143
Се сака повеќе пати, ама еднаш онака вистински, најубаво и најмногу!

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Ја само двапати сум сакал а еднаш најискрено сум сакал и сум се вљубил у друга неможамм :)

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Само еднаш се сака вистински, обично после тоа човек пати зошто вистинската љубов или се случува прерано или предоцна

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Само еднаш се сака вистински, обично после тоа човек пати зошто вистинската љубов или се случува прерано или предоцна
Вистинската љубов секогаш се случува во вистинското време, инаку не би била вистинска.