Само еднаш се сака или не?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Некои луѓе веруваат дека само една е вистинската љубов. Дали е можно да се сака повеќе пати искрено и интензивно ? Верувате ли во сродни души ? искрено јас не верувам во тоа дека еднаш се сака..

Што мислите вие ?

Вистинска љубов најверојатно е нешто што се случува помеѓу двајца и трае до крајот на животот.Досега сум немал вистинска љубов и навистина не знам дали ќе ја пронајдам од причина што денес се е од интерес.Па и љубовта.

Сакањето е релативна работа и може да се докаже на различни начини без воопшто да се каже тој прост збор.Секој (бар лично јас ) знае да сака на свој начин.
Верувам во сродни души ако тоа остане засекогаш.

Ако некој се зезне да пишува на долго и на широко нека ме тагне ќе тераме муабет вака немам волја.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
не се сака само еднаш,јас до сеа сакав два пати...треба да помине време од едно до друго сакање...нормално дека по првото сакање сме разочарани...но после тоа срцето пак засакува некого....

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
1. Обично за машките се вели дека сакаат само еднаш и дека тешко се заљубуваат :) колку е точно-незнам.
2. Сум сакала повеќе пати,можеби била детска љубов,ама било љубов,..имало пеперутки во стомак,препортување и сите тие работи ... ах колку е убаво да си заљубен (inlove)

1. Да, сум слушнала и јас некои (ваљда) бабини деветини дека машките сакале само еднаш во животот, а женските 3 пати. Дали е вистина... појма неам.
2. Има разлика меѓу заљубеност и љубов. :)

Иначе за кого како... На некои еднаш им е доволно, некој можда повеќе пати... Јас лично за мене знам дека еднаш ми се деси љубов онака баш како од филмовите, совршена, и тоа не се повторува. Оnce in a lifetime experience. :|

• Ми се допаѓа
Реакции: VULKAN-PEPEL

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
не се сака само еднаш,јас до сеа сакав два пати...треба да помине време од едно до друго сакање...нормално дека по првото сакање сме разочарани...но после тоа срцето пак засакува некого....

more najubo e da si se saksa samiot sebe nikogas nema da se izneveris :)

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
1. Да, сум слушнала и јас некои (ваљда) бабини деветини дека машките сакале само еднаш во животот, а женските 3 пати. Дали е вистина... појма неам.
2. Има разлика меѓу заљубеност и љубов. :)

Иначе за кого како... На некои еднаш им е доволно, некој можда повеќе пати... Јас лично за мене знам дека еднаш ми се деси љубов онака баш како од филмовите, совршена, и тоа не се повторува. Оnce in a lifetime experience. :|

slicno na tvoevo iskustvo samo sto posle edno 2 godini zapoznav devojka koja ja zasakav povejke od taa prva sto ja imav
zivotot e takov ne go znaes naredniot cekor...

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Уште нешто, исто (не знам колку е вистина) сум слушнала дека после некоја љубов, во случај да не се заврши добро, дури после 3 години можело да се случи нова љубов. Не сум по верувањето на овие работи, ама се случи тоа... Првиот пат јануари 2008, неколку месеци па се покажа дека не е тоа тоа, после јануари 2011, буквално како гром од ведро небо ми дојде.

slicno na tvoevo iskustvo samo sto posle edno 2 godini zapoznav devojka koja ja zasakav povejke od taa prva sto ja imav
zivotot e takov ne go znaes naredniot cekor...

Блазе си ти. Кај мене после првата неуспешна, втората се покажа таа филмската, ама поради надворешни влијанија (ако сака некој нека верува во судбини, пишанија и шо ти уште не), испадна да се разделиме и цел живот да живееме со тоа дека тој ме сака, јас го сакам, а никогаш нема да сме заедно.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
more najubo e da si se saksa samiot sebe nikogas nema da se izneveris :)
нормално треба да си се сакаш себе си ,но љубовта не е љубов ако не се сподели со некој, од таквите луѓе што се сакаат само себе си сме биле секогаш повредени ...

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Уште нешто, исто (не знам колку е вистина) сум слушнала дека после некоја љубов, во случај да не се заврши добро, дури после 3 години можело да се случи нова љубов. Не сум по верувањето на овие работи, ама се случи тоа... Првиот пат јануари 2008, неколку месеци па се покажа дека не е тоа тоа, после јануари 2011, буквално како гром од ведро небо ми дојде.

Блазе си ти. Кај мене после првата неуспешна, втората се покажа таа филмската, ама поради надворешни влијанија (ако сака некој нека верува во судбини, пишанија и шо ти уште не), испадна да се разделиме и цел живот да живееме со тоа дека тој ме сака, јас го сакам, а никогаш нема да сме заедно.

pak isto kako mene :) nas ne razdeli dalecina sepak taa bese vo skopje jas ohrid, ali toa e posle nea ima druga pa se zaboravi poleka taja sega pak na nisto ne mislam :)

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
нормално треба да си се сакаш себе си ,но љубовта не е љубов ако не се сподели со некој, од таквите луѓе што се сакаат само себе си сме биле секогаш повредени ...

naprotiv vo denesno vreme retka e lubovta
mojot komentar bese na toa deka vsusnost golema lubov nema koga togas izumira, a vo odnos na sakanjeto covecki e da sakas i da te sakaat, a samoto vreme ce kaze dali odbranata e za mene ili pak ne togas e vistinskata lubov koja sekoj den raste i se razviva.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
naprotiv vo denesno vreme retka e lubovta
mojot komentar bese na toa deka vsusnost golema lubov nema koga togas izumira, a vo odnos na sakanjeto covecki e da sakas i da te sakaat, a samoto vreme ce kaze dali odbranata e za mene ili pak ne togas e vistinskata lubov koja sekoj den raste i se razviva.
љубовта не изумира,луѓето се тие кои ја убиваат...(brokenheart)