Од првиот ден кога те запознав знаев дека ти не си како другите. Ти ми ја врати насмевката која веке одамна беше избледнела, кога бев среќен, исполнет со љубов. И еве дојде ден и јас да се искажам,да не останам недоискажан!
Нашата врска ми беше се, нашата љубов незамислива. Како што секој ден врвеше, јас се повеќе се заљубував во тебе и се повеќе сакав да сме заедно. Што се случи? Зошто се случи? Зарем љубовта не беше доволна? Мислеше ке ме изгубиш? Не, никогаш нема. Само ти ме доби вистински, само ти ме доби целосно, само ти не ме делеше, само ти ке останиш една и единствена, само ти го зароби срцето мое, засекогаш да остани твое. Јас сум сега човек без срце. Тешко ми е. Имав една едноставна желба. Да трајме! Секое утро да се будиме заедно, да ја гледам твојата насмевка, ти да ме штипиш и галиш како и секогаш.Ми недостигаш! Секој дел од тебе. Ми недостига и пораката која ти ја пишував за добро утро. Знам дека и тебе ти е тешко, знам дека не ти е розово, знам дека ме сакаш, знам дека несакаше да е вака. Поминавме многу заедно. Долг тежок период за двајцата, многу напорен. Жалам што ги трпеше сите мое срања, мојот одвратен карактер, а најмногу љубомората. Навистина не постоеше причина за љубомора. Кога и да ги затворам очите го сонувам секој момент поминат со тебе, секоја прегратка, секој бакнеж, секое галење и мазење, секој момент додека водевме љубов...колку тешко ти беше да кажиш „Те сакам“. Знаев дека еден ден ке сакаш да си подалеку од мене, да избегаш. Дојде и тој ден. Можеби јас те избркав, честопати го кажваше тоа, да престанам да те бркам од мене. Можеби никогаш незнаев да ги покажам моите чувства, можеби не го знаев вистинскиот начин, можеби не го знаев твојот начин. И ова не е мојот начин,ама само вака можев да се искажам, за да не останам недоискажан, само вака знаев дека ке стигни до тебе. Благодарам што ми дозволи да Те сакам,благодарам за времето што го помина со мене, што ми покажа и докажа дека вистинската љубов навистина постои. Мислам дека нашата беше таа. Секогаш кога мислам на тебе ми идат солзи, не поради што си замина, туку Јас што дозволив да си одиш. Тебе најмалку сакав да те повредам. Не ме заборавај, секогаш ке бидам твој и секогаш ке те сакам. Жал ми е што нашата љубов не беше доволна!