Ужасно ми е драго што изминатава година ми ја направи посебна, ниедна не била исполнета со толку љубов. Ноќва и полноќта е посебна, не дека ја поделува ноќта како и обично и годината со година, но затоа што после неа, мене ми предстои уште една со тебе, нова. Минатата ја преспав, најверојатно и оваа, но тоа нема врска со тебе, овој пат ќе биде поразличен, затоа што имам добар момент пред да заспијам, а исткаен е со целата ти. Можеби е подобро што сме разделени ноќва затоа што сум ненаспан и уморен од планинарење, а веома саркастично расположен и романтично ироничен, па не би сакал да ме погодиш со некој остар предмет и да ме убиеш така млад. Да не должам многу, се што сакам е да знаеш дека те сакам и немој да го злоупотребуваш тоа и ќе те замолам да ме сакаш повеќе, како што не знаев јас пред да те запознаам тебе. Биди ми среќна во следните 364 дена, а во тој последниот да бидеме заедно и да се насмееме уште еднаш како што знаеме, само јас и ти. Ти благодарам и ти се поклонувам до земја за се што минавме и се што ќе ни дојде, љубов моја, а за себе мислев дека природата ми е несебична.