Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Ја насликав мојата насмевка на твоето лице, го изградив од тебе моето јас, во твоите гради најдов спокој за мојата душа.
Сакам да мислам на тебе кога не можам да заспијам...
Или, не сакам да заспијам кога мислам на тебе...
Мислам на тебе и кога мислам дека не мислам и кога не сакам да мислам.
Има денови кога можам се да поднесам и далечината и мисли и зборови, но има и такви кога мислата ми е планина а зборот провалија. Тогаш ми требаш толку што и близината ми е малку. Ми требаш толку што би се вовлекла во твојата кожа, па нека чука моето срце со твоето како едно. Ми требаш толку што би гледала со твоите очи и би молчела со твоите усни, да не излезе ни еден збор ни една мисла. Да не се распрснат како ѕвездите на небото.
Не можам да се препуштам на болката и да го достигнам толку посакуваното олеснување, не смеам да се изгубам во недостигањето за да можам да опстанам од сеќавањето на топлите воздишки, морам да го запрам срцето, да престане да чука додека повторно не ме допреш, за да го смирам губењето на разумот, ноќва и секоја слична на неа.
Ајде сега, извлечи се од сивилото на ноќта, запали цигара, тргни со мислите низ ладната ноќ, па заедно да го почувствуваме спокојот на месечината.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dorina and Achernar

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Два смарагдни извори во зелено ги бојат сите мои мисли... и ги чувам на краевите на усните за вечна насмевка и безгранично трпение.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dorina and Achernar

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Ne treba da ja stavas na klada zenata koja te saka. Taa sama ke izgori vo svojata ljubov , nedoprena. I se poteshko ke te gleda vo ochi za da ne I ja vidis bolkata, ke go soboruva pogledot i ke si odi bez da ja izbrkas bidejki ti go slusha srceto koe ne chuka za nea.

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Ми веруваш ли сега, кога те разбудив со мислите длабоко во ноќта, некогаш не можам да ги контролирам:sram

• Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Тишината меѓу нас се единствените зборови во ноќта кои никогаш не ги изговоривме со нотите на ѕвездите, како последниот залез на болниот кој не го дочека утрото, над нас, длабоко во земјата, под нас.

• Ми се допаѓа

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Разбудена во тишината на твоите прсти, те избирам помеѓу тежината на земјата и пенливите облаци на небото. Моја си радост и мое прибежиште. Ти, таков посебен, див, свој и ничиј, а сепак мој.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
842
1,432
1,103
Има едни прегратки...
Кога ќе ги почувстуваш, сфаќаш дека крила можат да бидат и нечии раце...
Да, на твоите мислам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Не можам да го објаснам логично тоа што го чувствувам за тебе, најверојатно сум го загубил разумот таму некаде каде прв пат ги допрев моите усни со твоите, а би требало фондот на зборови да пее, а не да пелтечи во мене.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Со тебе сум истиот и сум друг, се заљубувам секој пат поинаку, пред полноќта и после неа, кој и да сум, сѐ е така бесмислено и не ми е важно, само нека трае.

• Ми се допаѓа