Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Сакам да ти паднам на гради и да заспијам. . Вечно таму да заспивам и да се будам. Сега многу ми требаш

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ми требаш. Ми требаш толку очајно во ноќи како оваа. Од кај комшиине ечат зурли тапани, нешто турбофолк, пијани луѓе се дерат.
Додека седам на тераса случајно ги забележувам скриени во мракот. Доближени се, телата им горат, неговите раце го креваат нејзиното здолниште. Не, сигурно нема да го направат тоа на улица. Ми се гаде. Сакам да им свикам. Get a room you too!
Како може да го прават тоа? Во соседната куќа има журка. Немаат ли срам?
Сфаќам дека не е тоа што ме загрижува. Ме загрижува тоа што се среќни. Што се сакаат.
Дали јас ќе сакам повторно? Дали ќе се заљубам толку лудо? Дали ќе бидам среќен?
Им љубоморам. Сакам да им вреснам и да им кажам да уживаат во моментот додека тоа е можно. Сакам да им кажам дека имаше време кога и јас љубев, бев љубен и бев среќен. Да ја запомнат добро оваа ноќ, тие допири, тие бакнежи. Можеби утре еден од нив ќе замине без поздрав.
Повторно го уклучувам фејсбукот и повторно го отворам твојот профил. Додека ги гледам сликите, посакувам да можев да ги затворам очите и да се најдам на сликата до тебе. Да се смееме заедно додека гледаме во камерата. Да ја префрлам раката околу тебе. Да ти шепнам колку проклето ме полудуваш.
Ја пуштам твојата омилена песна и ги затварам очите. Се обидувам да ја исфрлам твојата насмевка од главата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and violetmoon

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Смешно е што после толку поминато време да опстојува тој страв дека стварите би се повториле кога контактот би се обновил.
Сепак 5 години се многу време за испливување на старите спомени.
Едноставно се обидувам да си ги израмнам некако сметките. Затоа што тоа што беше послетниот пат, остави само неодговорени прашања. И еден куп лицемерие по се` изгледа. Од самиот почеток.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Lady* and Beauty&Beast

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
И што да ти кажам сега неколку минути пред полноќ,
дека таа не дели на пола,
постоеше ти,
постоев јас,
кога дојде на овој свет,
кога дојдов јас,
пред години многу,
тоа не беше по твоја волја,
ниту моја,
но сепак се беше подготвено за тебе,
за мене,
ете си сега, прекрасна ти,
прекрасен јас,
кој и која имаа можност да му дадат живот на животот,
кој не го живеевме заедно,
а сепак не спојуваше во некоја фантазија.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and MATEJA

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Нема место за грижа и тага.. нема потреба. . А сепак проклето ми фалиш! Зошто само ти можеш да ме смириш.. Само ти знаеш како...
Ти должам многу... Многу животи ти должам..
Ќе надокнадам онака како што знам најдобро..
Гушни ме во мислите и погледни ме како ти блескам в раце.
Вечерва ти на еден јас на друг крај.. А дождот меѓу нас..
Го сакам дождот многу, не знам од кога ама...

klepsidra

Староседелец
18 јули 2016
31
46
1,028
Живеам за денот кога ќе те видам иако тоа ќе биде мое повторно умирање.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Samo koga ke znaes kakvo kafe pijam, koja boja ja sakam, da mi procitas od liceto sto mislam i da uspees da me nasmees, samo togash ke ti go podaram srceto. Za zal seuste ne znaes nitu nekogas ke naucis. Kako togash ist grob ke delime?

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and klepsidra

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Те урочив.. Почесто ќе те кудам, не те фалам веќе..
Неочекувано ми ја подари најубавата ноќ до сега.. Пак очекував да ме одбиеш а ти без да се мислиш прифати.. Прифати да одиме со нив онаму каде што најмногу сакам да бидам а ти тоа го знаеш.. овој пат не ме повреди..
Фала ти за долгата, најпрекрасна прошетка.. Фала ти за изненадувањата.. Фала ти за најромантичната ноќ до сега и за најубавото утро полно со радости, прегратки... насмевки
Ќе одиме пак . . И пак . . И пак (inlove)

klepsidra

Староседелец
18 јули 2016
31
46
1,028
Се борам за тебе, со сите сили се борам за тебе, за да можам после со тебе заедно со животот да се борам.
Со се водам борба моментално само со себе не, со себеси сум чиста, добро знам што ми сака срцево, душава и телово.
Те сакаат тебе. Се мое те сака тебе и ништо друго. И сеуште тоа ме тера да сум тука и да не се откажувам иако ти го направи тоа. Не знам само до кога ќе можам, веројатно некогаш ќе се изморам и јас, знаеш човек од се се изморува во даден момент . А тогаш, ако ја изгубам борбата со тебе ќе те закопам целосно во минатото и нема никогаш повеќе да излезеш од таму.
Но засега тука сум.
А ти сеуште не сфаќаш дека единствената пречка на твојот пат си самиот ти.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast