Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Денес си поубава од кога и да е. Никогаш претходно не ти стоела толку добро моја маичка... никогаш претходно не ти стоела толку убаво насмевката.
Ти го кажав ова и утрово кога ги отвори очињата.
Ти го кажав и кога го пиевме кафенцето.
Почна да се смееш и да ме прашуваш што имам забрљано за така да ти се умилкувам.
Ништо немам забрљано, само што...навистина светиш, ама нема да ти кажам повторно... не сакам да ти се создаваат некои мисли во главата...

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Марија

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Не ме бидува за пишување, па ич за искажување чувства и од се она што сакам да ти го кажам ни четврт може нема да напишам тука, но ова е последно нешто кое го правам за тебе. Си ветувам себеси дека од овој миг ти си оној лист што го вртам и започнувам ново поглавје без твоето име во него. Не, ти ветувам дека нема да ги свртам страниците со тебе... Ќе ги запалам. Ти биди си среќен, или несреќен сеедно. До мене веќе не допира ништо поврзано со тебе. Сум поминала толку препреки низ животот, ти си само мало камче кое ме сопна и брзо ќе го заборавам. Не заслужуваш ни камче да споредам со тебе. Ти си една лепешка во мојот живот на која згазнав случајно и сега не можам да се спасам од смрдеата што ме прогонува....

Лицемерен и бесчуствителен лажго, кој се налути зошто беше прозван со вистинското име. Дволична и себична будала која сакаше да продаде љубов. Не вредиш ништо, а човек ќе се збогати да те продаде онолку за колку што се проценуваш.
Толку празно и мало човече, а толку тешко да го носиш во мислите...

Животот продолжува со тебе или без тебе во него. Оној кој згрешил нека си ја плати грешката, а до тогаш биди ми поздравен пријателе...
Последен пат!

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
После пеκолни и неподносливи месеци κонечно да κажам Добρо е . Сваќаш, се тρудиш да ја попρавиш гρешκата го гледам тоа.. Зошто тоа? -Зошто ме саκаш.. И тоа го знам.. Ете ρеκов κе чеκам и чеκав.. Имав тρпение, бев смиρена до бесκρај само да не испадне баρаш опρавданија за κρај без пρичина.. Чеκав да видам до κаде κе не однесе ладноκρвноста моја и инаетот твој...Немаше κаде да се оди.. (баρем јас таκа мислев) .
Ете со добаρ ρазговоρ, малκу ρазбиρање и љубов.... Се е пофтоρно κаκо поρано :)
Пофтоρно ме напρави сρеќна, пифтоρно блеснав κаκо балеρина на подиум!

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and Ghtalpo

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Јас само ќе ти кажам благодарам за се' ... ти благодарам за најважните животни лекции што ги научив од тебе, ти благодарам што ме промени во друга личност, и што научив премногу работи за животот од тебе.
Сега со среќа, секој по својот пат ... нема што да се каже веќе ... стиховите од песнава најдобро ќе кажат:

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ако ме сакаш, немој со љубов да ме прогонуваш...
Ако ме сакаш, подај ми ја твојата љубов убаво, направи нешто за мене, само за мене.... немој да љубиш поради себе...
Немој да ме плашиш со љубомора, оставања,сцени... не ме плаши со врескање, молчење, плачење, ни со хистерија на заљубените...
Ако ме сакаш, запознај ме, не ме менувај, ако ме сакаш...
Сакај ме оваква каква што ме засака, баш таква сум... каква сум.(brokenheart)

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Земи ме и одведи ме таму,душите ќе се сплотат во еден зрак и темнината ќе зајде некаде со сонцето,a ние бескрај...

Последна промена: