Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Можам да ти дозволам се, сите граници да ги поместам, можам да премолчам тишини, да сокријам солзи, да се преправам дека сум силна ко карпа и среќна , но само кога сакам да видам до каде ти можеш да одиш без да приметиш колку ме боли.
Можам планини да поместам, можам да го прочитам ненапишаното и твојата мисла пред да сфатиш што си помислил, но никогаш нема да бидам во твојот живот дребулија која ја приметуваш кога ќе ти излезе пред очи. Ти ништо незнаеш....

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Полноќта е на прагот а мисливе и ти толку далеку од мојот, неуморно те барам во стиховите и полупразната чаша вино на балкон, и знам некаде на дождов во своето посакување ти ќе ме пронајдеш.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and Mnogo Bitno

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Го знаеш она чувство кога некој ти е нонстоп во мисли .. цело време ? Е, така се чувствувам последниве неколку дена. 2 години и кусур сме заедно, ама секој ден се се` посилни и посилни тие чувства. И ако сме во ист град, се чувствувам осамено кога не си тука. Ајде дојди тука побрзо :sreken да те обвијам со прегратки :sreken

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
Саат и 25 минути т.е 85 минути разговор т.е губење време. Цели 85 минути ми тераше инат и стоеше на почетна точка ако знаеш дека си крива, па да те пуштат тебе мислам спорот со името ќе го решиш.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ρанлива, неκаκо неспособна.. Умоρна од се' и сешто.. Сеκаκви мисли навечеρ ми вρтат низ глава..
Сеκој ден ми е лошо.. Κао демеκ κе се жалам .. Ц.. Тоа највеκе го мρазам.. Штом сум способна неќам ниκој да ме жали.. Ниκогаш

Сепаκ јас сум сρеќна жена, девојκа..
Чувството κога неκој те љуби те саκа и сеκој ден те потсетува на тоа и после 3 год и 11 месеци...Незаменлив..
Убаво ми е κога пρед сите гоρдо κе κажам Го саκам поρади Х пρичина .. Се цρвенееш .. Се сρамиш.. Ме гушκаш.. Ме саκаш . Ме пρавиш сρеќна Иаκо има κρизи, сето тоа е дел од животот. Сето тоа моρа да го поминеме за да сватиме деκа сме еден за дρуг..
Ти си оној на κој саκам дете да му ρодам.. Јас сум таа што дуρи и κаκо девојκа, пρед сите ме ставаш и отвоρено го κажуваш тоа..
Ти се восхитувам мај хиρоу те саκам, те љубам!
И во добρо и во зло- засеκогаш заедно :)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: lina.l and diva orhideja

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сакам да ти кажам...
животов знае да биде сладок, но уште посладок кога те имам тебе...
се сеќавам кога прв пат на тој дожлив ден ми мирисашe вечерта на љубов, кога бев во твоите топли прегратки...
сеуште се ежам кога ќе помислам на тој прекрасен момент...
секоја секунда помината со тебе беше како...бесконечна...
те сакам...
не, не...јас повеќе
:*