Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Го искачив 7 небо со брзина на светлината.
Примети ли колку блескав?
Сите останати да.Па успеав и зборови да проголтам..и имиња да промашам..
Па ме прашаа да не имам ракија во флашата за вода..
3 мин.со тебе.
И хормонскиот коктел се разлеа низ вениве.Како да сум на некоја дрога..чие дејство не трае долго,па сакам уште..Уште.Постанувам зависна од тој хормонски коктел на љубовта,..Паѓам во некој вид делириум.Што ми прави еден момент со тебе.

MacedonishQueen

Истакнат Член
17 јуни 2015
205
131
143
Сакам да ти кажам дека те мразам. Мразам што ти се предадов целосно. Мразам што верував во тебе. Мразам што неможам да засакам друг после тебе. Мразам што времето го поминав со тебе. Мразам што постојано си ми во мислите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Roxelana

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ја сакам темнината која владее во тебе..
Ти си како волкот самотник,посебен,темен,
таинствен.Мистерија која сакам да ја откријам.Да те разголам.Да те отворам,да допрам до твојот ум,да ти ги разбудам чувствата,нека избијат на површината..сакам да излезеш од оклопот..Да стигнам таму каде ниедна не стигнала,можеби..
Така како ти во мене..Но ти си волк..а јас обична девојка со големи сништа..ќе ме проголташ знам,зашто ќе се изгубам во тебе.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
И тогаш и сега, и пред него и после него, и денес и утре.. Ништо не се промени, нема ни да се промени. Јас сеуште сум истата таа во душата и на лик, на моменти знам да одглумам друга личност.. Знам да ги заледам очите и да изгледам по студена и од карпа, ама таа сум.. Сеуште ме боли, сеуште срцето ми крвари, сеуште истите чувства, истата љубов, истиот тој, сеуште може со една лага да ме купи, да ме маѓепса со една насмевка, со тие два збора да ми го преврти светот наопаку, и јас пак да му поверувам..

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno and Luckky

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Sekogas koga ke se osamam i ke se zagledam vo dalecina isplivuva mislata za tebe. Jas ne ja dovikuvam ,taa sama doaga proletuva za mig i proaga.Nejzinoto isceznuvanje ostava praznina kako nekoj del otkinat i prokapuva nekoja solza.Cudno kako prasinka da ti vleze vo okoto i so prstite go protrivas i solzi. I poglednuvam kon neboto ,prashuvajki kade si,koi misli te macat,sto pravis,kogo nasmevnuvas?I sekogas taa poznata samotija zavladuva vo mene ,se shiri vo dlanocina.I pak nekoj spomen,nekoja misla kazana od usmite tvoi me nasmevnuva. Retki i blagosloveni se izbranite koi te sretnale,znaes li?

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Го избришав твојот број, те избришав од фб, само никако не можам да те избришам од срцево ни од мисливе...
Одам, се смеам, ама душава ми боли..
Изгледам толку ладна како камен, како да не ми е гајле за ништо, само никој не знае што кријам под мојот студен лик..
Ти благодарам што ми ги отвори очите, да видам колку сум била глупава, сум верувала во лаги, нека боли, ќе преживеам!!!
Порано верував во секакви приказни, во се, а сега во ништо, посебно не во љубов, тој збор не постои за мене!

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Блиску си ми.На дофат.Таа близина ти дава форма.Те обликува во реалноста.Те прави обичен.Со чудни карактеристики,многу хумор,доблести и маани.
Мистеријата се разоткрива самата од себе.
Се во свое време прочитав некаде.
Ете те стоиш пред мене и бараш копија од важни информации.Одненадеж ми пристапуваш велејќи дека дечињата кои си играат со телефоните им се јавуваат на нашите клиенти,ги подигаш двете веѓи како и секогаш и мо подаруваш шармантна насмевка.
Ете те.На дофат си ми.
И магијата се претвора во реалност.Богот во обичен човек со шармантен стил.
Повели madmoiselle...велиш отворајќи ми ја вратата..така и ми ја отвараш вратата на реалноста.
Ги држам твоите извештаи во рака и ги читам твоите мисли...Необични..несекојдневни.
И ете те..
На дофат си ми.Седиш до мене..обичен.
Човекот од моите соништа.