Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Еликсир.
Мојата душа и тело така те нарекуваат,доживуваат.
Мојата подобра половина.
Пополнување на секоја празнина.Целина.Безконечност.
Повторно раѓање,навистина по втор пат.
Се што помина беше поинакво.
Сега кога доживеав вистински сфатив како сум љубела.
Ти си моето име и презиме.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
tumblr_m4j8tcU1Rm1rs2jpso1_500.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica and Tantara

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Замина.Ме остави без поздрав.Ти замина,но јас сеуште те гледам насекаде.Како да си тука сеуште.Те гледам во супермаркетите,те гледам по кафичите, дури и од прозорот дома.Се насмевнуваш и ме гледаш со тие очи на кои човек скоро невозможно е да му одолее. Понекогаш сум толку очаен по тебе, што да си пред мене би те молел на коленици да останиш засекогаш со мене. Друг пат пак се сеќавам на сите твои лаги и си велам Не,нема шанси повторно да си ја прегазиш гордоста и да го направиш тоа.Немаш срце да го направиш тоа.А всушност имам.Зошто длабоко во себе знам дека ако си тука до мене веднаш би се распаднал пред тебе.Но ти си далеку од мене,веројатно продолжи со својот живот а јас сум ти само привлечно минато.Кога би можел и јас да продолжам без тебе. Требаше да ми дадеш некој совет пред да заминеш.Како да ја заборавиш личноста што си ја сакал повеќе од себе.Ама што знаеш ти за тоа? Веројатно никогаш не си сакала никој повеќе од самата себе.
Посакувам сега да можев да ги допрам твоите усни со моите,да ја почувствувам твојата мека кожа,да го вдишам твојот мирис..да се почувствувам жив.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
You make me wanna call you in the middle of the night.
You make me wanna hold you till the morning light.
You make me wanna love, you make me wanna fall.
You make me wanna surrender my soul.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba, Tantara and Lena

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
МИ се топли душава кога мислам на тебе.
Толку е едноставно - те сакам.
Чисто, искрено и силно.

Единствената сенка... Ја минимализирам и ја пакувам во кутии полни со прав. Кутии што мирисаат на стари болки, далечни и неважни.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Like a moonstar you're shining bright in the darkest night, in the candle light...hello, hello, can I sit right next to you??...he look and take and touch my lips, I don't know where your fingertips...hello, hello, you don't know me, but I know you...at least I think I do.. (hug)

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Најсреќна сум кога сум своја, а своја сум само кога сум со тебе.
Клише е знам...ама што да правам кога тоа се точните зборови по тој редослед кои опишуваат како се чувствувам.
Заборавив што сум јас без никакви лажни слоеви кожа, ме соголе, ми даде мала доза на чиста љубов и ме направи да бидам зависна по тебе засекогаш.
Што ми направи...Што?