Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Не. Ниту еден поглед не е толку искрен како твојот, ниту една насмевка не ме развеселува како твојата. Ја фрлив старата и ставив нова маска, но ти и таа ја уништи. Време е да се пронајдам. После толку време глумење и преправање, заборавив која сум и што сум. Но открив дека сум навистина силна. Не може ништо да ме сруши, се додека јас самата не го дозволам тоа. Да. Така е. Добивам се што сакам, со труд и со многу искинати нерви. Ама ако. Најважното е дека успевам. И ќе газам се пред себе, без разлика кој е и што е. Веќе не ми е гајле за ништо. Предолго мислев на тоа каква слика ќе имаат другите за мене, или што ќе кажат за мене. Она што не успеа да ме убие, само ме направи уште посилна.
Никој не е како тебе, никогаш ни нема да го заземе твоето место. После една година, време е да отидеш подлабоко во срцево кое планирам да го замрзнам. И така и ќе остане, се додека некој не се појави за да го стопи. Ама, проблемот е, што не верувам дека постои таков. Ама ако. Јас и самата знам како да бидам среќна.
Ја паметиш нараквицата? Нема да ја тргнам. Таа ќе биде знак дека некогаш бевме заедно... мотив за да се борам и да успеам во животот... доказ дека те сакав и сеуште те сакам...
И иако не можеш да го прочиташ ова, знај дека секогаш ќе имаш место во моето срце, дека дел од тебе живее таму.
До тука требало да биде.
Збогум.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

malata..

Истакнат Член
16 февруари 2013
38
42
318
Сакам да му кажам дека многу работи научив од него, дека за прв пат ја сфатив смислата на животот и научив како да живеам. Научив како да се смеам и плачам истовремено, научив како да живеам позитивно и како да се радувам на секој можен миг. Иако се знаевме многу кратко време поминавме низ многу нешта, и смеа и солзи и расправии и што уште не. И тоа направи да го сакам, затоа што беше единствениот пред кого немаше потреба да се преправам дека сум некој друг, затоа што беше единствениот кој успеа да ми го смени животот за 360 степени.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Како не ти е срам бе ниеден пост не си напишал овде од вчера за мене? :D се шалам.
Ти се лутам,ако сакаш да знаеш.Сега ни муце не те спасува.:nah

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Те видов со друг и јасно ми беше дека морам да се соочам со тој момент...знаев дека од толкав град ќе налеташ баш на мене...решив да бидам цивилизиран и да те оставам да го држиш под рака:)
Малце повисок е од тебе ама ајде да не наоѓаме мани само некако познат ми е мајке му:giggle
Шала на страна тежок момент е ама кога тогаш мораше да се случи и јас да се помирам и да си терам со побистра глава.
Заслужуваш подобро од мене во секој случај(y)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Па кога размислам последните недели ти ми беше навика. Можеби е подобро што расчистивме додека е време.

Па да, фалеш ми.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and Bibi@