Малку чудно е сето тоа нели? Ако на девојка и речеш пиле, пиленце таа се топи, разнежнува, а ако и речеш кокошке или гуске една, бегај подалеку. Или ако и речеш јагне е тоа е убаво, а овцо една тешко тебе...хмммм
сега знам зашто кога одам на работа ко во зоолошка, кога излегувам навечер, ко да одам во зоолошка.....Незнам дали порано сум кажала али ајде еве сега.Многу мразам кога ќе слушнам како паровите еден на друг си викаат бишенце,кокошке,овцичке Најн,ме нервира тоа.Летс си,јас си имам име и сакам така да ме викаат,фала богу не личам на животно ниту пак сум.Значи,која иронија е некој на сред плоштад така да почне да вика по тебе.Крајна некултура
Јас почнав уште во декември, знам веќе по нешто. Лесен е, доста сличен со шпанскиот. Ако ти е познат, и португалскиот брзо ќе го научиш.Кој јазичар сум значи, не ми се верува. Се заљубив во португалскиот јазик и сега сакам да го научам.
Брате, дупли стандарди се тоа. На пример, јас одобрувам само мајмун (my moon), зависи во каква прилика се користи.Малку чудно е сето тоа нели? Ако на девојка и речеш пиле, пиленце таа се топи, разнежнува, а ако и речеш кокошке или гуске една, бегај подалеку. Или ако и речеш јагне е тоа е убаво, а овцо една тешко тебе...хмммм
Не знам што би рекла на тоа violetmoonБрате, дупли стандарди се тоа. На пример, јас одобрувам само мајмун (my moon), зависи во каква прилика се користи.
Не знам што би рекла на тоа violetmoon