Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Малку чудно е сето тоа нели? Ако на девојка и речеш пиле, пиленце таа се топи, разнежнува, а ако и речеш кокошке или гуске една, бегај подалеку. Или ако и речеш јагне е тоа е убаво, а овцо една тешко тебе...хмммм:^)
:D

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Незнам дали порано сум кажала али ајде еве сега.Многу мразам кога ќе слушнам како паровите еден на друг си викаат бишенце,кокошке,овцичке |-( Најн,ме нервира тоа.Летс си,јас си имам име и сакам така да ме викаат,фала богу не личам на животно ниту пак сум.Значи,која иронија е некој на сред плоштад така да почне да вика по тебе.Крајна некултура :|
сега знам зашто кога одам на работа ко во зоолошка, кога излегувам навечер, ко да одам во зоолошка.....

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
некаде во Русија :eek
isxY6j6IavKLM.gif

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Кој јазичар сум значи, не ми се верува. Се заљубив во португалскиот јазик и сега сакам да го научам. :giggle:frantic
Јас почнав уште во декември, знам веќе по нешто. :D Лесен е, доста сличен со шпанскиот. Ако ти е познат, и португалскиот брзо ќе го научиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Малку чудно е сето тоа нели? Ако на девојка и речеш пиле, пиленце таа се топи, разнежнува, а ако и речеш кокошке или гуске една, бегај подалеку. Или ако и речеш јагне е тоа е убаво, а овцо една тешко тебе...хмммм:^)
:D
Брате, дупли стандарди се тоа. На пример, јас одобрувам само мајмун (my moon), зависи во каква прилика се користи. :D

ЕДИТ: исклучиво мајмун за трите пола (машки, женски, и тој средниот род) :zelen

Статус
Затворена за нови мислења.