Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

LoveDealer

Староседелец
3 март 2012
180
563
693
34
Во неговото срце.
Во душевниот живот, како и во физичкиот, има дишење и вдишување; душата има потреба да вдишува чувства од друга душа. Без оваа убава човечка појава срцето не може да живее; тоа нема доволно воздух, страда и овенува.
Љубов. Живот.
http://www.facebook.com/profesionarec

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Ако и овој другар ни почине, тогаш дефинитивно ќе се убијам јас следен.Ова не е можно човече, како некоја чума се шири низ сите тие што ги знам и што се дружам со нив.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,480
9,164
1,683
Кушкундалево
Сакам да кажам...На форумов владее општ хаос. Јас вака ја согледувам целава ситуација. Модерацијава е избрана уште у рана фаза на форумов и тоа кога имало многу малку членови и тие отвориле по некоја тема и си добиле функција. Сето тоа е во ред, се` додека ја користат таа функција правилно. Но ко што јас гледам целава ситуација малку избегала од контрола. Модератори кои не се логираат со денови, па и недели. Модератори кои вршат селективно бришење на мислења иако не треба да имаат никаква селекција кон ниеден член туку сите да им бидат исти. Јас не сум видел на форумов некој (освен melpomena која беше банирана без посебна причина туку од што на нашата најмила модераторка Mila Kunis и` беше мерак) да биде баниран. Ко прво модераторите прекршуваат правила, па што останало за членовите. Некои членови се оставени да прават што сакаат на форумов, до таа мера што дури се оставаат јавно да навредуваат, омаловажуваат, прекршуваат основни правила на форумот и нема никакви санкции, додека на друга страна обичните смртници на кои им стигаат опомени и им се бришат мислења и за најмал офтопик или пробаат да дадат отпор на истите тие „привилегирани“. Исто така дијалекти по форуми е ептен глупаво. На форумов сме од цела држава, ако почнеме сите да пишуваме на дијалект форумов кој и онака е хаос би станал ептен голем хаос, нема да се знае ни кој јаде ни кој пие ни кој плаќа ни кој наплаќа. И друга работа што ме нервира...Модераториве треба да поттикнуваат дискусија, да отвораат теми на кои ќе има место за сечие мислење, да бидат пример за активен член кој се залага за форумов да напреднува, а не да биде оставен на мислост и немилост. Исто така фали хиерархиска подреденост на форумскава администрација. Требаат модератори кои ќе бидат активни и ажурни и исто така требаат супермодератори кои ќе имаат претходни искуства со модерирање и управување. Се` додека најмалку ова не се поправи форумов ќе биде ова што е сега и ќе владее се` поголем хаос.

И да, не го пишам ова за притаено да побарам функција туку само сакам реално да се согледа ситуацијава со форумов и правилата да почнат конечно да се почитуваат, а модераторите да не прават селекции на членовите. Секоја чест на исклучоците.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Моментално морам да се одјавам
За некој саат се враќам
Во меѓувреме, разгледајте си ги темите шо ги имате започнато и избришете ги доколку ја имате таа опција
Доколу немате таква опција, ќе ги избришам јас :D
Пријавете шо сметате дека е за во канта.
Ако и тоа неможете или ве мрзи, ќе се снајдам сама.
Веројатно ќе потрае ден-два, ама сѐ што не поттикнало квалитетна дискусија, макар бил и доолг вовед, ќе се најде во кантата
Се разбира, први на удар се превземени статии и копирани текстови.
Уште повеќе се разбира дека немам никаков проблем да бришам и теми кои јас сум ги започнала, доколку исполнуваат макар еден од горенаведените услови.
Фала и пријатно.
Имајте убав летен ден.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
ааа,ова сум скоро сигурна дека ке се прекрши :giggle

на работа жив човек нема,ако не ги бројам тие десетина шо се де,но десетина кои не вредат од овој аспект ко ни еден (wasntme)
таман време за концепт на идеите во глава

Верувај,дека нема да го прекршам :D цела отечена бев,згора на тоа 15 минути од диско до дома морав боса да одам.
МРАЗАМ ШТИКЛИ :rolleyes:

Патем,јас веке во Штп на гости не идам.
Стиснат народ се |-(

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
391255_344356615647066_1073597346_n.jpg

Статус