Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
СДК ме фати дождот, од центар трчање докај братучетка ми (заедно бевме и таа е поблиску до центарот) па чекав да престане дома да си дојдам. :D Уште помалку врне, грми, светка баш е за некое хорор филмче.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Сакав да кажам и дека на плоштад имаше една Бугарска рок група, се изнаслушав рок и да се сликнав со тој најубавиот гитарист и пеач си разменивме и 2-3 реченици. :D Само се нервирам дома што заборавиви апаратот, па со телефон се сликавме.

LoveDealer

Староседелец
3 март 2012
180
563
693
34
Во неговото срце.
Е зошто да се задоволуваме со големи залаци кога и оние малите можат да не заситат. Многу работи едноставни и прости, незабележливи можат да ми развлечат насмевка на лицето и да ми го направат денот подобар. Оние што ми се секојдневни или периодични.

Пример еурокрем кога црпам со лажица од тегла. Ма не мора да е Нутела(комерцијализација ту мач) и обичен еурокрем со верверичката е добредојде во кризи.
Првото утринско кафе за расонување и три коцки чоколада. За пушачите, утринската цигара со кафе или онаа после доручекот - прајслес.
Кога ти ја пуштаат омилената песна у дискотека. Ти се иде да вриштиш.
Или на радио кога е во етер.
Дождлив ден. Тамандисана за попладневна дремка или неколку глави од омилената книга.
Предењето на мачорот во твојот скут или прошетка со кучето низ парк.
Мирисот на бензин, вар, коректор или лепак.
Прегратка од некој што долго не си го видел.
Кога со некој ти оди муабетот како подмачкан.
Еј а она кога ке добиеш комплимент дека си се разубавел или во најмал случај си ослабел. (хехе)
После напорен ден дома кога ке се спружиш на кауч.
Долгите патувања навечер, особено ова ме потсеќа на одмор кога ќе одам.
Успат и првото брцнување во море/езеро.
Мирисот на нова книга. Мирис на какао, кафе или чај од ванила и јагода.
Чувството после бањање кога ти се иде да се бубнеш.
Луѓе што ти го памтат роденденот.
Топла постела во зимски утра.
Кога си погодил нечиј поклон.
Се смееш се додека не те здоболи стомак и не можеш да земеш здив.
Случајно наоѓаш пари во џеб.
Кога некој е горд на тебе. На она што ти си навистина, што си го направил.
Ги делиш чувтвата со некој. Даваш се од себе, а повеќекратно ти е возвратено.
Преспивања кај другарките. Топло чоколадо се нив, муабетење се додека не зазори и обилен доручек.
Кога ке се погоди зелено светло на семафорот.
Ладната страна на перницата, отсекогаш ми била омилена.
Масивен шопинг. А која женска не би ја уреќила некое парче облека или нови потпетици?!
Слободно место во автобус. Особено вторник и петок кога е невозможно да пристапиш до празно седиште.
Фактот дека си сакан.
Вредиш.
Се надеваш.
Успеваш.
Достигнуваш тоа што си зацртал.
Сакаш.
Умееш.
Разбираш.

Своите несовршености, кога ќе се склопат прават нешто од тебе. А малку треба да посегнеш со рака, да ја џапнеш среќата и да ја втиснеш во прегратка и несебично да ја споделиш.

Имајте убава вечер, полна со љубов!(wave)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Колку само луѓето во куманово се по кул и колку се е онака лежерно.Колку само целиот град е мирен.Да ти е кејф да си седиш на тераса лаптоп на маса и да пиеш кафе со тутун.
Да ти е мерак додека пиеш кафе во франш или додека јадеш сникерс палачинка во ирски.
Во 11:30 или 02:00 да фукнеш 3-4 лиснати од Фреш со јогурт и да не ти е гајле за ништо понатака :D
Да би можел би живеел тука, не ми треба ни кола ни мотор.кај и да сакаш да одиш на 5-10 минути ти е.

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
28
Куманово
Колку само луѓето во куманово се по кул и колку се е онака лежерно.Колку само целиот град е мирен.Да ти е кејф да си седиш на тераса лаптоп на маса и да пиеш кафе со тутун.
Да ти е мерак додека пиеш кафе во франш или додека јадеш сникерс палачинка во ирски.
Во 11:30 или 02:00 да фукнеш 3-4 лиснати од Фреш со јогурт и да не ти е гајле за ништо понатака :D
Да би можел би живеел тука, не ми треба ни кола ни мотор.кај и да сакаш да одиш на 5-10 минути ти е.

Welcome to the club

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com

Данкешен :D

Не ми се враќа во Скопје човек, 4 дена сум тука и планирам да си останам до понеделник вторник.А да те прашам, дали имаш поим дали утре има нешо интересно во версај/касапски/стара бања/итн итн?

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
28
Куманово
Данкешен :D

Не ми се враќа во Скопје човек, 4 дена сум тука и планирам да си останам до понеделник вторник.А да те прашам, дали имаш поим дали утре има нешо интересно во версај/касапски/стара бања/итн итн?

За 10.08.2012 незнам ништо ама за 11.8.2012 знам дека ке доваѓа Саша Ковачевич куде стару бању.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Ех, ќе си седат кошаркариве наши покрај езеро, ќе си пијат кафе, а можеа да бидат на Олимпијада... :x

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi
Статус
Затворена за нови мислења.