Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
совршен :*

306759_479529082059388_69695752_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Не можеш да најдеш кола на половно а да е исправна.Сите можни огласи за голф 4-ки да ги пребараш да се јавиш, да ги испробаш и ниедна ама бар блиску до сочувана кола да биде.Или климата заебана, или бордот не им работи, аирбег не исправен, сензори за абс поебани, мотор продуван, турбина поебана...
Хаос.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не можеш да најдеш кола на половно а да е исправна.Сите можни огласи за голф 4-ки да ги пребараш да се јавиш, да ги испробаш и ниедна ама бар блиску до сочувана кола да биде.Или климата заебана, или бордот не им работи, аирбег не исправен, сензори за абс поебани, мотор продуван, турбина поебана...
Хаос.
И јас поубаво работев на 18години :D
Шала на страна,половно и е половно,неможе да биде како ново.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
И јас поубаво работев на 18години :D
Шала на страна,половно и е половно,неможе да биде како ново.

Мене тоа ми е јасно, ама работата е што скоро сите голфови поминале низ 2-3ца газди, освен еден кој беше прв сопственик ама толку споро возел што клиповите на хауба ги качувал и искача црн чад од позади мислиш дека возиш багер а не голф.

Најубава варијанта е кола од странство, и тоа од прв сопственик :D

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Мене тоа ми е јасно, ама работата е што скоро сите голфови поминале низ 2-3ца газди, освен еден кој беше прв сопственик ама толку споро возел што клиповите на хауба ги качувал и искача црн чад од позади мислиш дека возиш багер а не голф.

Друже најубаво да ти донесе некој од германију, од тамо највише ги увезуев, само треба да видиш кт ке дозволив увоз, знам едно време беше забранет увоз на авта од странство. Исто такој пази се немој некое такси да докачиш они ги монтирав тија бројчаници за километражу, пази се да не закачиш некое сс 300.000 километра пројдени.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
И да знаеш дека е така.
нема да кажам во светот е вака или онака,но ке кажам за таму за каде што буквално знам
во Англија половната кола просечна чини колку двонеделна плата и се третира баш како половна,но лесно е да се работите како што треба да бидат во земја во која што претежно се си функционира онака како што да не речам треба,ама отприлика така му доага

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Друже најубаво да ти донесе некој од германију, од тамо највише ги увезуев, само треба да видиш кт ке дозволив увоз, знам едно време беше забранет увоз на авта од странство. Исто такој пази се немој некое такси да докачиш они ги монтирав тија бројчаници за километражу, пази се да не закачиш некое сс 300.000 километра пројдени.

Не е колата за мене, за мој најдобар другар е фала на советите.
Најдовме голф 4-ка TDI со DI црвени, фул опрема прв сопственик, 115.000 км реални поминато со сервисна книшка.Ни пратија број на шасија го проверивме во колевски и тоа е тоа.Сеа чекаме да поминат некои формалности.
До регистрација 4500 евра.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Trouble
Јас само бев напраена лом ломосан, напушена макс со миљон џоинти у мене и си муабетев со melpomena и ме мрзеше да и дообјаснувам некои ствари, што не знали дека сум ја навредила или било што...

Реми само ги наведе тие работи како пример за офф топик,јас барем така сватив.Ти од една страна почнуваш некои работи а после наводно те мрзи да објаниш.За разлика од тебе пак очекуваш Реми да објасни конкетно и буквално на сите,а ти неможеш бар на оние каде што сама наложуваш дека треба нешто да им се објасни.Ако сметаш дека треба да ми објаниш,или објасни или не почнувај,вака само изгледа дека Сакам Кажам Незнам Речам.И не е изговор ако некој бил поднапиен или изнапушан па затоа нешто направил како што не треба или треба.
И јас можеби во многу наврати несакам да обаснувам некому нешто ама цитирана,спомната директно или индиректно сама одлучувам дали ке објаснам а ако не не ни почнувам.И сватете дека има места милион по форумот кои трпат напушени и напиени закачки а има места и кои не трпат.
Во зависност од прилика и расположение одбери го и местото.Уште ова да ти го кажам кога веке ме тагна по втор пат :) Укажувај ми слободно каде грешам ама само во случаи ако истите грешки не ги правиш и ти,ако не остави да ми укажат оние кои околу тоа не грешат.Оти вака само ми изгледа ко да си се фатила ко слеп за стап.Мене ме ставаш на местото на стапот а стапот е статичен дур некој не го земе во рака.Организирање групации исто така не ми смета,а само заради тоа што кога тогаш сите ке не стигнат нашите зборови и дела.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*
Статус
Затворена за нови мислења.