Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Ајде некој ликовен уметник да ми каже кои две бои да ги измешам за да добијам боја на кожа(човечка) значи некоја крем боја? :)

Зависи, пошо некои човечката боја на кожа ја прават со црвена и бела - шо се добива бледо розава, ако ставаш повеќе белa.
Ја најчесто ја сликам со портокалова и бела, а кога сакам на некои места да затемнам, мааалкку светло кафена.
Тоа се зависно од човекот кој го сликаш. Ако сакаш да биде црвенкаст у образите, ставаш му ружче :D Ако сакаш да биде Азиец, додаваш малку и портокалова со жолта и бела. Шо вика МиГ 21, одредуваш си ти по нијансата. А зависи многу и од темперните, ако се добри, ставај по малку вода, колку да ти биде влажна четкичката ( (wasntme) ) пошо се расипува квалитетот на бојата.. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis and МиГ 21

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Ах, абе нема потреба од нервирање. :) Кој сака да ти наплате?!
е па нашава самонаречена музичка индустрија ( која индустрија бе! ) дава предлог и ако слушаш дома музика со друштво т.е. правиш приватна забава да платиш за музиката што ќе ја пушташ. Значи ли ако купам некоја уметничка слика и треба да ми наплаќаат за секој што ќе ја види????

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
е па нашава самонаречена музичка индустрија ( која индустрија бе! ) дава предлог и ако слушаш дома музика со друштво т.е. правиш приватна забава да платиш за музиката што ќе ја пушташ. Значи ли ако купам некоја уметничка слика и треба да ми наплаќаат за секој што ќе ја види????

(puke) само да се зимав паре од народ, ццц

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Па затоа симнуваш си од интернет музика шо си сакаш, бар тука кај нас не е забрането, режнуваш си на едно-две-15-16 ЦД-иња, колку ти душа сака и дома со друштво на топло огинче си слушаш и немаш гајле :)
Нашата „музичка’’ индустрија не знае веќе како да печале повеќе пари, па ги лажат оние со малку подлабок џеб, со филмо: еј ќе правам приватна забава, ќе пуштам платена музика и бла бла бла... Не за друго, туку за да си ја слушаат Адријана со музичкиот хит на сите времиња: „Кеш, кеш!“

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Па затоа симнуваш си од интернет музика шо си сакаш, бар тука кај нас не е забрането, режнуваш си на едно-две-15-16 ЦД-иња, колку ти душа сака и дома со друштво на топло огинче си слушаш и немаш гајле :)
Нашата „музичка’’ индустрија не знае веќе како да печале повеќе пари, па ги лажат оние со малку подлабок џеб, со филмо: еј ќе правам приватна забава, ќе пуштам платена музика и бла бла бла... Не за друго, туку за да си ја слушаат Адријана со музичкиот хит на сите времиња: „Кеш, кеш!“
или Елена Велеска со висок притисок...музичари кои имаат 50-60 фанови ( фамилиите нивни )

Статус
Затворена за нови мислења.