Некако си ја научив лекцијата. Иако тешка, беше вредна за учење. И како што кажа, некои патат, а некои се радуваат. Искрено, јас гледам да НЕ се заљубам повторно, по цел ден се смеам и си го живеам животот. Сигурно нема да си ги трошам најубавите години борејќи се за она што не вреди. ПоззПа таква е љубовта. Некој патат , а некој се радуваат. И јас патам за љубота,али никогаш насмевката не ја тргам од моето лице.Порано се затварав дома али сум згрешил премногу.Сега се променив целиот...СЕКОГАШ ИМАМ НАСМЕВКА НА МОЕТО ЛИЦЕ КОЛКУ "Животот и Љубовта" да ме повредуваат секогаш моето лице е насмеано,но моето срце внатре плаче...но не дозволувам некој тоа да го дознае..бидејки тој што ке го дознае ке се радува на мојата ТАГА И БОЛКА...
Заклучок:
Никогаш не дозволувај една личност се да ти биде во твојот живот,бидејки секој негов погрешен чекор и збор,секогаш ти ке бидеш што ке се чувствува ОСАМЕНО...живеј го секој ден како да ти е последен така ке бидеш НАЈСРЕЌНА...ова ти го кажувам од ИСКУСТВО...поздравв..
![]()
А главата.....полна или празна???Празен ден... празна соба... празни раце... празно срце... празна душа... празни мисли...
и чаша преполна до врв...
Cheers!!!
![]()
и главата празна...А главата.....полна или празна???![]()
Другарче тука сме си да си се дружиме и помагаме меѓу себе,така ке опстанеме еден кон друг...НАЈВАЖНО Е ДРУГАРСТВОТО...Благодарам за честитката, а воедно и благодарам за љубезните зборови.
Сепак, не се работеше баш за „љубовен“ повик и разочарување, туку беше повик што ме врати во кревката реалност на едно поле, поле кое заедно со личноста која ми се јави за мене се „слаба“ точка.
Како и да е, во право си за пишаното, и кога некогаш ќе се соочам со таков љубовен проблем (иако дај боже никогаш да немаме такви проблеми и маки), ќе ги имам на ум твоите зборови.
Поздрав и до тебе друже!![]()
Грешиш ако мислиш дека нема да се заљубиш повторно,сигурно така мислиш бидејки си ПОВРЕДЕНА премногу. Кога доага љубовта не прашува дали сакаме или НЕ...едноставно нашите чувства повторноо се рагаат и рагаат...ПОВТОРНО еден ден ке се пронајдеш во некоја НОВА ЛИЧНОСТ...али тогаш ДА сигурно ке ти биди страв повторно да бидеш ти таа што ке биди тажна. и на моменти ке се повлекуваш...али раѓањето на новите чувства ќе те натераат повторно да САКАШ И ДА САКАШ,а за возврат бидејќи ја знаеш лекцијата ќе бидеш и ти НАЈСАКАНА!Некако си ја научив лекцијата. Иако тешка, беше вредна за учење. И како што кажа, некои патат, а некои се радуваат. Искрено, јас гледам да НЕ се заљубам повторно, по цел ден се смеам и си го живеам животот. Сигурно нема да си ги трошам најубавите години борејќи се за она што не вреди. Позз![]()