Вака читајки некои работи, посебно кога е напишано ептен добронамерно и во никој случај двосмислено од некои личности, јасно ми е и од повеќе дека и јас како и сите други сум обичен човек кој се замара со глупости, а и богами и замара со глупости.
Не бегам од тоа дека сум човек што тешко ги прифаќа негативните критики, но ете и не сакам нон стоп зборење за една иста работа. Ок е нека е кажано и со сарказми и иронии, нека е и со презир, но нека е со осет.... Еднаш е доволно да се каже и искритикува.
Факт е дека брзо избувнувам, некогаш и правам работи без да размислам. А тука некогаш и себеси не се препознавам. А читав и за лицемерие.. Кое лицемерие може да се има меѓу ликови што ни име не си знаат меѓусебе.
Сите оние недоразбирања, закачки или слични глупости што ми се дешаваат тука со некои членови се чисто моментални и минливи. Се она што сум заклучила и кажала за некого е чисто кажано само за обичен ник, со некои глупи претпоставки за вистинскиот карактер на човекот позади него. Најчесто во моменти на нервоза, зборови во афект,.. Ете таква сум, лесно избувнувам, ситничарам.. Нит на некого му навлегувам во приватен живот, ни сум заинтересирана за тоа, посебно не за некои задни намери... Кога ќе се олади работа си викам па чекај дал је могуче... Ама отишло.
Има некој мал дел луѓе што покрај се ептен си ги почитувам, има некои кои ме разочарале, на некои им се восхитувам, некои ме нервираат на моменти и тоа е тоа..
Како секаде така и тука. Различни карактери, различни ставови..
Можеби па на крај сите ние жртви, критичари, повредени, навредени, судии и поротници сме си зеле малце повеќе право да го користиме форумот надвор од неговата намена, а може па имаме и малце повеќе слободно време.
Во врска со модерирањето. (пошто некаде прочитав дека очајно сум се трудела да ме назначат во супермодератор. И тоа без образложение зошто толку изгледам очајно)
Сакам филмови, сакам серии. Кој ме знае, знае дека сакам да дискутирам за филмови (патем најчесто и само за тоа зборам) , сакам да се занимавам со се што има врска со филм, а модерирањето во ТВ ми е едноставно задоволство. Уживам да ве читам таму, да пишувам и да придонесам нешто плус во тој форум. Не сакам ништо плус, а и не можам.. Си го сакам единствено тој форум.
Толку.