Сакам да кажам/Сакам да прашам

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Мене спиењето понекогаш ми делува обратно. Наместо да се одморам, јас мачејќи се да заспијам си создавам главоболка. Утрото ме кине главата, се осеќам истоштено и имам чувство како да имам мамурлук.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Колку само си се пронајдов во една "мисла" на еден омилен јунак од сериите:
- Кога ќе дојде крајот на светот, единствено за што ќе жалам ќе биде што не гледав доволно ТВ. :zelen
А тој не станал од пред ТВ.

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
И после пак жалете се од пензионерите,кога и со концерт у живо ве почастуваат:ninja:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and Pica pica

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Чувството кога ќе најдеш сервис за стариот Маранц и ти го поправаат за неполни недела дена. Стариот намештај повторно си го има сопствениот сјај и шмек. Грамофонски плочи - here I come!

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Не го разбирам ѕвонењето на мобилен со непознат број. Уште повеќе кога ќе кренеш на непознат број, молчат.

• Ми се допаѓа
Реакции: monika88

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ни фалат повеќе професори од странство, толку се природни и приземни, да ти е жал да пропуштиш час.
А нашиов Британец си е срцка, македонскиот и пцовките му се врвни.
Си млати човекот за богохулие и за некој таму Евреин...
- And I'm telling you, he was a blasphemous...fucking English...I forgot...what was it called?
*тенко, несигурно гласче од позадина* - Jew?
- Yes, џигер...is that how you call it? :D
Гајле му е, ѕвер си е. Наместо досадни вежбишта, си дополнуваме текстови од Тупак. Оди па не го сакај. (inlove)

А, денеска го видов и најгреотниот и најпоразен поглед кај момак. :|
Причина...well...машко со девојка во бутик...
- Ај *име* задржи, да пробам блузичее...еее, ама да не има некој унутра? (зад завеса во соблекувална де)
- Нема, улегни си.
- А ти што буљиш бе зад завесе, да видиш ли дали има некоја, говедо едно? *шљус*
(worried)

• Ми се допаѓа
Реакции: Boyle and $3Я3|\||)&p&†Y

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Вака читајки некои работи, посебно кога е напишано ептен добронамерно и во никој случај двосмислено од некои личности, јасно ми е и од повеќе дека и јас како и сите други сум обичен човек кој се замара со глупости, а и богами и замара со глупости.

Не бегам од тоа дека сум човек што тешко ги прифаќа негативните критики, но ете и не сакам нон стоп зборење за една иста работа. Ок е нека е кажано и со сарказми и иронии, нека е и со презир, но нека е со осет.... Еднаш е доволно да се каже и искритикува.
Факт е дека брзо избувнувам, некогаш и правам работи без да размислам. А тука некогаш и себеси не се препознавам. А читав и за лицемерие.. Кое лицемерие може да се има меѓу ликови што ни име не си знаат меѓусебе.

Сите оние недоразбирања, закачки или слични глупости што ми се дешаваат тука со некои членови се чисто моментални и минливи. Се она што сум заклучила и кажала за некого е чисто кажано само за обичен ник, со некои глупи претпоставки за вистинскиот карактер на човекот позади него. Најчесто во моменти на нервоза, зборови во афект,.. Ете таква сум, лесно избувнувам, ситничарам.. Нит на некого му навлегувам во приватен живот, ни сум заинтересирана за тоа, посебно не за некои задни намери... Кога ќе се олади работа си викам па чекај дал је могуче... Ама отишло.

Има некој мал дел луѓе што покрај се ептен си ги почитувам, има некои кои ме разочарале, на некои им се восхитувам, некои ме нервираат на моменти и тоа е тоа..
Како секаде така и тука. Различни карактери, различни ставови..
Можеби па на крај сите ние жртви, критичари, повредени, навредени, судии и поротници сме си зеле малце повеќе право да го користиме форумот надвор од неговата намена, а може па имаме и малце повеќе слободно време.

Во врска со модерирањето. (пошто некаде прочитав дека очајно сум се трудела да ме назначат во супермодератор. И тоа без образложение зошто толку изгледам очајно)
Сакам филмови, сакам серии. Кој ме знае, знае дека сакам да дискутирам за филмови (патем најчесто и само за тоа зборам) , сакам да се занимавам со се што има врска со филм, а модерирањето во ТВ ми е едноставно задоволство. Уживам да ве читам таму, да пишувам и да придонесам нешто плус во тој форум. Не сакам ништо плус, а и не можам.. Си го сакам единствено тој форум.

Толку.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin, Y1K991 and Yvette

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Хоуп*
Не плаши се да го спомнеш мојот ник де. Поарно спомни ме и ќе ти одговорам, наместо вака да пишиш некаде со скриена надеж дека можеби ете некако ќе го скокнам тој пост и нема да го видам.
Делата бе Надежда, делата кажуваат друго нешто. Очајно е затоа што излегуваш и мафташ со она што си го направила и сакаш потскриено да нагласиш дека нешто си сработила, некој да го примети тоа. Бараш награда за нешто што си сработила, бараш некој да ти го признае трудот. Ете затоа е очајно и затоа јас гледам дека ти сакаш да ти дадат функција супермодератор, само што немаш муда да влепиш директно што сакаш па сакаш некој да препознае демек дека ти се трудиш и да ти го вреднува трудот. (иако јас сеуште не гледам што толку многу си се потрудила повеќе од другите модератори кои не бараат такво нешто)
Еве ти пост без трунка сарказам. Бараше - си доби.

Едит: Барем еднаш застани и кажи „Добро, не ми се свиѓаш како форумски лик и крај.“ Не мора вака да кажуваш дека си реагирала во афект за тоа што го напиша и да звучи како „Абе... знаеш... извини за тоа, говореше нервозата во мене...“ Нема ништо да промени тоа. Она што си го пишала може да се промени (дури и ти многу добро знаеш), но она што сум го запамтил не можеш толку лесно да го смениш.

Последна промена:

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Да ми е мака не ми е мака,зошто од мака немам мака.Ама кога не ми е мака да ми е мака ке си пукнам од мака.