Сакам да кажам/Сакам да прашам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Lad, очекувам бољи аргумент да дадеш од споредба на книга со ова.
Книгата каде каде има послаб одсјај од бел екран, посебно во темна просторија. Пошто тука највеќе се начекува 2ра и 3та смена (у ситни часови) темниов е подобар за оние кои дрочат пред монитор со изгаснати света.
Но мислам дека може да се поработи и двата скина да ги има. Белиот не мора веднаш да се стави во функција, но како опција не би било лошо да го има. И волкот Сит, и овците џедаи.
На крај краева може да се постави тема со анкета.

Раја виси на форумот со изгаснати светла, како илегалци некакви и поради темницата во која куцка постови им е подобро и мониторот да е темен?!:eek: Не сум сигурен дека сакам да знам зошто некој би седел во темница... на крај на краишта whatever, гробно-сив или розов...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and The Tramp

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Муабетов е зошто темно чоколадо е подобро од млечно. Е ај убеди ме дека едното е повкусно, кога мене другото ми се допаѓа. Не можете да се убедите, едноставно станува збор за вкус. На едни подобар им е темен скин, на други светол. Затоа, најдобро би било да ги има и двете како опција, која патем се разгледува.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi, melpomena and Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Раја виси на форумот со изгаснати светла, како илегалци некакви и поради темницата во која куцка постови им е подобро и мониторот да е темен?!:eek: Не сум сигурен дека сакам да знам зошто некој би седел во темница... на крај на краишта whatever, гробно-сив или розов...
Не е тоа туку статистичи... Стаи се на форум онака ако имаш време цела слободна недела и види кога е најактивен. Обично е мртов во периодот околу претпладне и пладне - сите се по работа, а ако видиш дека некој кисне, или земал слободен ден, или најчесто работи некои административно-менаџерски функции за кои е потребен ПС.
Останува значи времето после 15 часот, кога луѓе мртви уморни од скапување на работа доаѓаат дома. Тогаш па ич не им чуе за дискусија и се` што им треба е одмор од неколку часа. Некаде околу 18 часот, одморни и свежи или се спремаат во некој вечерен испад, или седнуваат покрај ПС. Во зима ова е веќе кога сонце нема ни за лек. Да не го заборавам фактот дека многумина денес поседуваат Лап-топови и киснат во својата соба - сами. Оној кој седи сам во соба, по дифолт психички му годи повеќе да седи во темница и да буља во екран - како и секое мало дете кога гледа ТВ.
Оние кои бркаат трета смена, го праат истово ради обврски во прва и втора а и сменет прилагоден биоритам.

На крај краева - МисЧивиус е во право за да се воведат двата скина, па ко воли нек изволи.
Но тоа не го менува фактот дека еден бел екран повеќе свети од книга. Едното со другото е неспоредиво.

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche and Y1K991

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Шо можам да си купам за поениве?
Отварање нова тема. :D

Туку, одамна ви немам мрчено во врска со мрчењето на мрчењето на мрчењето...х25363 за форумов, ама има нешто поради кое ми иде да стројам и да вршам попис. Општо е застапен тој феномен, ама со скинов - кад је дан, нек је роџендан.
Со право да се побунат оние што голем дел од времето го минуваат овде, се интересираат, па им пречи нешто во читањето/пишувањето, ама никако не ми се јасни оние Богојавление појави, кои, придружени со харфи и светлина во позадина, се појавуваат кога треба да се соли...пардон, советува за „доброто“ на форумов, што ги има во цели 2-3 теми и чии мислења се најголем дел во критики/предлози и финтици во СДК, па потоа мистериозно исчезнуваат и демнат од сенка дури не наидат на нова прилика.
Као не знам, се скапавте од придонес, па сега нешто ве спречува? Или немате волја да не дружите со почесното присуство зашто некое копче, боја или член не ви е по ќеф? Ај ќе си играме паднати херои и ко некој хор во филм ќе го опеваме она што некои ликови го мислат зашто, нели, глупи се самите да го кажат, па на тоа ќе влечеме виртуелни поени дека сме душебрижници. Чуму?
Од самото постоење на форумов, тоа, па тоа. Убер провидно и досадно.
Замолчете некого и докажете се на дело, другово е само дуење виртуелни муда, пардон мај френч.
Вака само ко кучиња зад ограда ќе се с'скаме. Јеј. (party)
А, едит: Ако толку е дојдено до скинот, нека има две верзии или бар нека се отвори посебна тема кој што мисли, вака само ќе изложуваме фрустрации кај стигнеме и никому ништо.

Последна промена:

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
СДК дека моментот кога некој кажува дека е поголем верник од папата е бесценет...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не е тоа туку статистичи... Стаи се на форум онака ако имаш време цела слободна недела и види кога е најактивен. Обично е мртов во периодот околу претпладне и пладне - сите се по работа, а ако видиш дека некој кисне, или земал слободен ден, или најчесто работи некои административно-менаџерски функции за кои е потребен ПС.
Останува значи времето после 15 часот, кога луѓе мртви уморни од скапување на работа доаѓаат дома. Тогаш па ич не им чуе за дискусија и се` што им треба е одмор од неколку часа. Некаде околу 18 часот, одморни и свежи или се спремаат во некој вечерен испад, или седнуваат покрај ПС. Во зима ова е веќе кога сонце нема ни за лек. Да не го заборавам фактот дека многумина денес поседуваат Лап-топови и киснат во својата соба - сами. Оној кој седи сам во соба, по дифолт психички му годи повеќе да седи во темница и да буља во екран - како и секое мало дете кога гледа ТВ.
Оние кои бркаат трета смена, го праат истово ради обврски во прва и втора а и сменет прилагоден биоритам.

На крај краева - МисЧивиус е во право за да се воведат двата скина, па ко воли нек изволи.
Но тоа не го менува фактот дека еден бел екран повеќе свети од книга. Едното со другото е неспоредиво.

Ок, и јас претежно се вклучувам после 15-16.00 ама пак ми е awkward ова шо викаш дека седат по темница ко илегални емигранти или политички прогонети... зошто во темница!? Без разлика дали е некој сам во просторија или не... И тоа за деца не знам какви се тие деца шо седат во темница.
Секако најдобро е да се има избор.

П.С. Дедо ми слушал Радио Москва на времето во црна темница, ама си имал трауми чоекот...:kafe

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Отварање нова тема. :D

Туку, одамна ви немам мрчено во врска со мрчењето на мрчењето на мрчењето...х25363 за форумов, ама има нешто поради кое ми иде да стројам и да вршам попис. Општо е застапен тој феномен, ама со скинов - кад је дан, нек је роџендан.
Со право да се побунат оние што голем дел од времето го минуваат овде, се интересираат, па им пречи нешто во читањето/пишувањето, ама никако не ми се јасни оние Богојавление појави, кои, придружени со харфи и светлина во позадина, се појавуваат кога треба да се соли...пардон, советува за „доброто“ на форумов, што ги има во цели 2-3 теми и чии мислења се најголем дел во критики/предлози и финтици во СДК, па потоа мистериозно исчезнуваат и демнат од сенка дури не наидат на нова прилика.
Као не знам, се скапавте од придонес, па сега нешто ве спречува? Или немате волја да не дружите со почесното присуство зашто некое копче, боја или член не ви е по ќеф? Ај ќе си играме паднати херои и ко некој хор во филм ќе го опеваме она што некои ликови го мислат зашто, нели, глупи се самите да го кажат, па на тоа ќе влечеме виртуелни поени дека сме душебрижници. Чуму?
Од самото постоење на форумов, тоа, па тоа. Убер провидно и досадно.
Замолчете некого и докажете се на дело, другово е само дуење виртуелни муда, пардон мај френч.
Вака само ко кучиња зад ограда ќе се с'скаме. Јеј. (party)
А, едит: Ако толку е дојдено до скинот, нека има две верзии или бар нека се отвори посебна тема кој што мисли, вака само ќе изложуваме фрустрации кај стигнеме и никому ништо.
Филозофскиот одговор беше наменет за мене? Или за Шака и Аутрајдер. Мислам не знам што толку ви пречи, ако некој рече дека не му се допаѓа нешто? Да не ви земаме од лебот или ве плаќа админов, па одма станувате да го браните, мислам невидено. А за изгледот на форумот треба да одлучуваат членовите, а не администрацијата, бидејќи поради членовите и постои форумов. Не сакам да зборувам за придонеси, бидејќи никој ништо и не придонел за форумов, освен Ние (членовите) кои го ширевме аберот дека форумов е добар и да се приклучат и други членови. Абер кој се послабо го гледам, а не е ни чудно тоа. Тиранија во најмала мера. Кажеш нешто што не му се допаѓа на владетелот и ти си предавник, одиш во затвор, те банираат по теми, па затоа сите молчиме, за доброто на тимот што рече еднаш Лазаров. Што се однесува до тоа кој каде коментирал, сите коментираат во теми кај им е најудобно. Туку мене не ми е јасно зошто некои личности си билдаат его со постови за тоа како они биле најпаметните, а оние што се побуниле биле како тоа па тоа, едно те исто мрчеле секој ден. Не гледам некоја јака работа да направивте и вие м*дараториве, освен што солите памет и се правите фацки со сленгови и жаргони кои се стари како вицовите за Ноне (пардон на македонскиов, слабо стојам со францускиот). Фала, пријатно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*, melpomena and alba

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Само мене може да ми се случи да се срушам целиот на под во трезна состојба. И притоа мајка ми да ми речи:
-Кај падна?
А јас да и речам Скопје.
Мислам дека крахирам...Денес цел ден на работа ми се врти...