Сакам да кажам/Сакам да прашам

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
СДК дека не можеш на сите да им угодиш.
Секогаш ќе сакаш некој што не те сака и ќе те сака некој што ти не го сакаш.
Секогаш за некој ќе си прост и секогаш за тебе некој ќе е прост.
Секогаш ќе пекаш за нешто што го немаш а од кога ќе го добиеш нема да ти значи толку.
Секогаш "ватните" работи за некого се "невероватни".
За вкусови не се дискутира.
Јас само уште сакам кажувајки да додадам и дека не сакам било кој да ми угодува.(nod)

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Ле-ле.

*Is the alphabet called the alphabet because the first two letters in the Greek alphabet are alpha and beta?

- fuck
- mind blown
- omg
- damn. look at that
- (следи двоцифрен број илјади вакви коментари (озбилно))

Нема ден, а да не се изначудам на човечката (не)интелигенција.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ле-ле.

*Is the alphabet called the alphabet because the first two letters in the Greek alphabet are alpha and beta?

- fuck
- mind blown
- omg
- damn. look at that
- (следи двоцифрен број илјади вакви коментари (озбилно))

Нема ден, а да не се изначудам на човечката (не)интелигенција.
Actually it goes a little way before - in Phoenicia. The first Aleph means an Ox. Beth means house.
Ама многу од луѓето го запоставуваат овој факт. И не е поради (не)интелигенција туку едноставно овие вторите имаат една повеќезастапена култура во европа, додека првиве се помалку познати.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Actually it goes a little way before - in Phoenicia. The first Aleph means an Ox. Beth means house.
Ама многу од луѓето го запоставуваат овој факт. И не е поради (не)интелигенција туку едноставно овие вторите имаат една повеќезастапена култура во европа, додека првиве се помалку познати.
Во ред, сум прочитала нешто и за тоа. АМА! Да немаш воопшто слушнато за тоа како настанал зборот? Во прво одделение се учи, кога ќе ти кажат денес ќе ја учиме азбуката, ти даваат објаснување за зборот. Како нас што не учеа за аз и буки, нив ги учат за алфа и бета.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Matumba

Нов член
24 февруари 2013
24
11
3
Има ли тука апсолвенти што се заинтересирани за апсолвентска ескурзија и ако има со која агенција планирате да одите ?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Сакам да те прашам дали го знаеш она чуство кога толку многу те боли глава што ти се креваат сите влакна од косата.И тоа посебно од десна страна лупа како најбољи бубњар у цел свет.
Нек иде у курац џабе се сите тие јаки таблети само труеш организам а нема ефект

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Сдк чудна работа, кај ми текна сега баш да отворам за да прочитам, и не е мала вест тоа што го видов...Колку е чуден светот, луѓето, све што ни се случува, сите што биле до нас и што сега не се..Дали постои судбина дали не, кој знае.