хахахаха
нема а и не сакам да се расправам веќе а дека ти е прв пат не ти е @Mnogo Bitno .нема што да се диакутира веќе
секое доброКаснам малце, али може оди и по принцип да го множиш бројот, па го одземаш од добиениот резултат (ала сам објаснила...).Може ли да одвоите малку време и да ја решите загатката.
Отвори ја прикачената датотека 30755
Според мене испадна една бројка, а таму од кај што ја земав сликава повеќето пишуваат друга бројка. И така еве неколку часа сум во заблуда и се мачам да дознаам како дошле до таа бројка, кога не е.
Само ако може и објаснување како сте дошле до вашата бројката, мислам ако не ви е тешко
Фала многу.
Инаку ја добив 9, а повеќето викаат дека е 6 како?![]()
Ова има логика, а може има повеќе начини и решенија, чисто да си се утешам за 9 катаКаснам малце, али може оди и по принцип да го множиш бројот, па го одземаш од добиениот резултат (ала сам објаснила...).
Сликовито:
8*8=64 | 64-8=56
7*7=49 | 49-7=42
6*6=36 | 36-6=30
5*5=25 | 25-5=20
3*3=9 | 9-3=6
И со 4 би дошло 4*4=16 | 16-4=12
Едит: Него неќам да ме сфатиш погрешно, ама ме интересира дали @incule и составите во школо си ги пишувала вака со по две реченици?
Објаснувајте убаво луѓе по теми кога ќе ве прашаат, не да ви влечат зборови ко со клешти...

. Не знам колку време лежев на подот, ама кога видов крв си реков готово умирам, гарант мозокот ми излезе. Едвај станав цел грб ме боли, главата ме боли, се испосеков на грбот. Сега плачам како дете ауу ептен се исплашив