Сакам да кажам/Сакам да прашам

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Altaïr нема другар затвор да не одиме далеку , не постои такво нешто биди сугурен ..
Да не навлагаме ,а читам и @Saladin пиша по опширно , не е работа за пропаѓање или мешање во бизнисот ,тоа мозе да се случи и на автобуска и во болница , на факултет небитно сепак е мобинг до немај каде ,по мобинг оди најди ..
Ја украдоа државата ,а вие полиција ,судски постапки итн , па деца крадат не ги наоѓаат и што праиме сега ,како да ви објаснам , ако не нека си трпи девојката али жално е , еве јас од моја гледна точка за кој и да станува збор сум бил од секогаш стронг настроен за тие таквите како мисирот ,
Како она се чувствува така нека направи нормално во консултација со домашните ако е решлива работата за дијалог ...само што искрено јас не би и би го демолирал од тепање , па нека пријавува кај сака после он ,а колку и тоа ќе му биде пријавата корисна незнам (wave):eek:

Неправда од ваков тип се казнува ,а тоа ќе му даде компас за во иднина :cool:
Добро бе нека проба да го истепа па ќе видиме кој е во право. Немало затвор, како да не, не се прај будала со сила, во Македонија живееш. Ете и да не оди во затвор тој што ќе го истепа, ама од другите работи што ќе му ги направат ќе посака во затвор да оди.
@Harley Quinn ако кажуваш на сите каде работиш, тогаш значи нема да е проблем и мене да ми кажеш. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Harley Quinn

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Каде работи не е ни важно ,а и нема потреба да кажува, важно е што од такви што спијат на тоа уво дека готово затвор еве полиција ќе си патат и секогаш ќе жмурат на таквата злоупотреба , епа братучед не се сите такви извини ,секогаш има следовање за некоја неправда ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden and Harley Quinn

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Каде работи не е ни важно ,а и нема потреба да кажува, важно е што од такви што спијат на тоа уво дека готово затвор еве полиција ќе си патат и секогаш ќе жмурат на таквата злоупотреба , епа братучед не се сите такви извини ,секогаш има следовање за некоја неправда ;)
Па читај да видиш што пишувам. Не викам да ќути, викам да не го тепа туку да најде доказ и да го пријави. Еве ако не сака таа, нека најде доказ и јас ќе го однесам во телевизија доказот и нека го дознаат сите.

Harley Quinn

Нов член
25 јули 2016
14
13
3
Па читај да видиш што пишувам. Не викам да ќути, викам да не го тепа туку да најде доказ и да го пријави. Еве ако не сака таа, нека најде доказ и јас ќе го однесам во телевизија доказот и нека го дознаат сите.
Кој доказ кога работам без договор , мојот збор против неговиот !

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Дечки ај еден совет , ќе може ?
Сакам да напуштам моментално кадешто работам , бидејќи дома не ги знаат ни причините зошто , сакав нешто друго да им кажам зошто сум без работа . Не сакам да ја кажам вистината зошто ќе ги оптеретам , ќе биде лошо по сите .
Совет што да кажам ?

Можеш да го пријавиш на инспекција ради работа на црно ама не добиваш ништо со тоа, а секоја надеж во правосудните органи е залудна.
Не криј од твоите, родители се и нивно задолжение е да се `оптеретуваат` со мобинг на сопствената ќерка и батали ја работата, барај друга.
Изборот ти е маката и неправдата да ги угушиш во себе и одење понатаму или преземање акција преку правосудни (или лични) патишта за утерување на правдата, што носи други ризици, трошоци, главоболија, нерви...

А ако ти дава некој совети од типот стаи му иситнето стакло во чаша, чинија, билокаковсад - да не го слушаш, јер шта че савјест речи о том, та зла утвара што испречи се на путу мом? :(

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Прашањето е дали на суд ќе ја прифатат воопшто снимката како доказ, шансата е скромна за такво нешто, не е пријавено и спакувано преку МВР него приватна иницијатива која нема тежина на суд, освен во СЈО ама тоа е друга прича...

• Ми се допаѓа

klepsidra

Староседелец
18 јули 2016
31
46
1,028
Мислиш дека знаеш некого, се колнеш во него, веруваш во него, светот мислиш дека си способен да го превртиш за него.
Веруваш дека и тој за тебе истото го чувствува, сигурен си во тоа.
Наеднаш те освестува ножот во грб што си го добил и неиздржливата болка.
Тагата ти го разболува и телото покрај душата. Пробуваш со чекор напред а тоа два назад одиш. Не бива.
Каде и да погледнеш само удолници. Се надеваш дека тоа само така ти се гледа поради очите замаглени.
Веројатно треба време да се избистрат.
Ќе си го дадам времето и така друг избор немам само жал ми е што уште еднаш увидов во колкава мера изумрела човечноста во луѓето. И повторно умре мојата верба во нив.

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Мислиш дека знаеш некого, се колнеш во него, веруваш во него, светот мислиш дека си способен да го превртиш за него.
Веруваш дека и тој за тебе истото го чувствува, сигурен си во тоа.
Наеднаш те освестува ножот во грб што си го добил и неиздржливата болка.
Тагата ти го разболува и телото покрај душата. Пробуваш со чекор напред а тоа два назад одиш. Не бива.
Каде и да погледнеш само удолници. Се надеваш дека тоа само така ти се гледа поради очите замаглени.
Веројатно треба време да се избистрат.
Ќе си го дадам времето и така друг избор немам само жал ми е што уште еднаш увидов во колкава мера изумрела човечноста во луѓето. И повторно умре мојата верба во нив.
И повторно ќе се роди, вербата е менлива категорија, баш како и луѓето:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina