Муабетот е дека секој ден гинат животни за нечии трофеи, мебели и сл., цела Африка гладува, светски проблеми колку сакаш и на крај му се фатија на забарот оти утепал лав кој што го имало на тв. Не знам, мене ми е ептен без смисла тоа.
Види, тоа е секогаш муабетот. Ќе убијат луѓе во терористички напад во Франција, муабетот е кој ги тркала, во Јемен секој ден се убиваат па никому ништо. Еден ден ќе почнат и во Франција да се убиваат секоја недела па и тоа ќе биде стара вест, па ќе се буниме што некој мрчел за убиство во Шведска кога во Франција редовно се пукаат. И така до бескрај.Муабетот е дека секој ден гинат животни за нечии трофеи, мебели и сл., цела Африка гладува, светски проблеми колку сакаш и на крај му се фатија на забарот оти утепал лав кој што го имало на тв. Не знам, мене ми е ептен без смисла тоа.
Види, тоа е секогаш муабетот. Ќе убијат луѓе во терористички напад во Франција, муабетот е кој ги тркала, во Јемен секој ден се убиваат па никому ништо. Еден ден ќе почнат и во Франција да се убиваат секоја недела па и тоа ќе биде стара вест, па ќе се буниме што некој мрчел за убиство во Шведска кога во Франција редовно се пукаат. И така до бескрај.
Значи сосема ок е според мене да се зборува за било што од ова, тоа што секаде се случуваат глупости не го намалува делото. Веста иначе не дојде ни од Обама нити од популарните медиуми, веста експлодираше на Твитер и токму поради реакциите на луѓето е вест. Не знам дали не ве интересираше да догледате и удривте површно мислење од насловот, но овој случај малку се издвојува и по тоа што е криминал па сега ќе заглави скотот. Значи не е како што вика дека бил на легално Сафари и не знаел бла бла... туку платил 55000 долари, отишол во парк каде што е забрането да лови, токму по овој лав, ставил мамка на колата за да го извлече лавот од паркот каде што може да го убие. Единствено не знаел дека лавот има тракер, па кога дознал се вратил во обид да го отстрани и да ги прикрие трагите...
Значи нејќам да звучам ко Анима Дунди, ама човеков е ѓубре.