Религиски филмови и документарци

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,400
4,421
1,153
Не разбирам и не верувам дека некогаш ќе разберам, од каде таква, толкава дрскост, за да си дозоли некој да ги наметнува сопствените убедувања, сопствените одговори, како единствени, единствено точни и вистински. Шо е тоа во нив што им недостига и им дава таква храброст да си дозволат да ги изобличат чистите детски мисли и срца?
 
  • Like
Реакции: Abraxas and existence

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
791
1,133
41
www.oto-mk.net
Не разбирам и не верувам дека некогаш ќе разберам, од каде таква, толкава дрскост, за да си дозоли некој да ги наметнува сопствените убедувања, сопствените одговори, како единствени, единствено точни и вистински. Шо е тоа во нив што им недостига и им дава таква храброст да си дозволат да ги изобличат чистите детски мисли и срца?
Кукавицата никогаш нема да биде мирен додека целиот свет не е на негова страна, додека сите не сакаат исти нешта, не веруваат во исти нешта, не се стремат кон исти нешта. А најлесен начин за тоа е, да индоктринираш и переш мозоци на најмладите, затоа што се најподложни на сугестии од луѓе што во нивните очи се авторитет и затоа што тие се иднината.
 
  • Like
Реакции: lady_blue

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
440
673
A Galaxy far, far away...
Првите 10 минути и доволно да ми се слоши.
Имам ја и полоши, овој е за загревање.

Инаку на предходното прашање: контрола, моќ и пари.
Да е до мене, ја би се тоа зад решетки...
 
  • Like
Реакции: lady_blue

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ако не сте забележале додека сте ги гледале Македонските Народни Приказни - сите во основа ја имаат философијата на богомилската дуалност :)
Think about it ;)

 
  • Like
Реакции: Abraxas